Bagt cheesecake med rabarber og hvid chokolade

IMG_7230IMG_7235IMG_7236IMG_7240

Sankt Hans aften er forbundet med en skøn tradition hos os ♥ Vi mødes hvert år med de skønneste venner og deres dejlige børn – vi hygger os og snakker, nyder tiden og hinanden.

Vi glæder os hvert år – og selv om det altid er lidt uvist for ungerne, om mødrene er med hele dagen eller om de på et tidspunkt er væk ;o) så er der altid den skønneste stemning og hygge ♥

I år mødes vi hos os – til grill og bagt cheesecake med dejlige sommer rabarber – en ny opskrift har fundet vej til mit køkken. bloggen og vores smagsløg.. Nemlig denne bagte cheesecake med hvid chokolade, bagte, ristede rabarber og rabarbersirup – med kardemomme og massevis af lækker vanilje ♥

Kagen tager tid at lave – egentlig er arbejdstiden ikke lang, men den skal have længe i ovnen – den er dog det hele værd og bedst af alt – så skal den helst laves dagen før den skal bruges.. På den måde har du mest mulig tid sammen med dine gæster – og dét er vigtigt her hos os ♥

 

Ingredienser – til en spirngform på Ø26 – til ca. 8 personer

Bund:

  • 100 g bastogne kiks
  • 200 g digestive kiks
  • 100 g smeltet smør

Cheesecake:

  • 500 g flødeost
  • 4 dl creme fraiche – 5% fra Cheasy havde jeg i køleskabet – brug den du lige har
  • 75 g sukker
  • 180 g hvid chokolade
  • 2 æg
  • 1 æggeblomme
  • 2 økocitroner – skal og saft heraf

Rabarber – bagte og sirup:

  • 550 g rabarber
  • 200 g sukker
  • 125 ml vand
  • ½ dl citronsaft ( fra en af citronerne nævnt under cheesecakefyldet!)
  • 1 vaniljestang
  • 1 tsk kardemomme eller lakrids – dit valg – kan også undværes

Fremgangsmåde bund:

  1. Blend kiksene og bland med smørret. Pres blandingen i din springform – også op ad siderne – brug evt. et glas.
  2. Bag din bund i ovnen ved 180 grader i ca. 12-15 minutter – tag den ud og lad den køle.

Fremgangsmåde – rabarber:

  1. Skær dine rabarber i stænger af ca. 4 cm og læg dem i et ildfast fad. Drys med sukker og kom vand, citronsaft, vanilje og kardemomme over.
  2. Bag i ovnen ved 185 grader i 2 x 15 minutter – vend det rundt efter de første 15 minutter.
  3. Tag det ud og si saften fra – sæt rabarberne på køl. Kog siruppen ind – ved god varme i en gryde i ca. 10 minutter og sæt denne på køl.

Fremgangsmåde – cheesecake fyld:

  1. Pisk flødeost, sukker, saft af 1 citron og skal af 2 citroner samt halvdelen af den hakkede hvide chokolade sammen til en ensatet masse. Kom æggene og blommen i – 1 ad gangen. Tilsæt 2 dl af cremefraichen.
  2. Hæld blandingen på bunden og bag den ved 110 grader i 45-50 minutter – massen skal stadig være blød men skal have dannet en hinde.
  3. Læg ½ af de bagte, ristede rabarber ovenpå kagen.
  4. Bland resten af creme fraichen med 1 spsk sukker, resten af den hvide chokolade og saften fra den anden citron og kom det ovenpå cheesecaken. Bag den igen ved 125 grader i ca. 25 minutter.
  5. Sluk for ovnen og lad kagen stå derinde i en time, med lågen åben og sæt den herefter på køl natten over.
  6. Server kagen og pynt med resten af de bagte ristede rabarber og hæld siruppen over – server evt. siruppen ved siden af så dine gæster kan dosere selv.

IMG_7232IMG_7241

 Cheesecaken holder sig fint i køleskabet i 3-4 dage – og den bliver på ingen måde dårligere af at stå ♥

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *