No bake – Cheesecake med nutella og praliné

IMG_5810IMG_5799-001

I weekenden holdt vi fødselsdag for vores skønne store Villads – 7 år ♥ Ønsket fra ham var at holde brunch, så det blev det. Vi holder alle af brunch – hygge, grin, masser af tid – skøn måde at starte sin fødselsdag. At en brunch indbyder til at få lavet lidt i køkkenet, gør det ikke ringere – set med mine øjne. Hver gang finder nye opskrifter vej til min bageboble – og dét holder jeg jo af ♥ Disse cheesecakes var at finde på bordet og de tog kegler ♥ De blev til, fordi jeg havde fået købt en gang flødeost for meget – heldigvis for det, for det er ikke sidste gang disse små kærligheder er lavet hos os.

Denne type cheesecake skal ikke bage – blot røres sammen og sættes i fryseren, indtil ca. 2 timer før de skal spise. De tager ca. 10 minutter at lave. Denne udgave med Nutella bragte glæde hos alle – se også varianten med frisk ananas – som var markant anderledes end denne men absolut ikke mindre skøn ♥

Ingredienser – til ca. 15 små muffinsforme eller til en form på 20 x 20 cm.

  • 130 g digestive
  • 75 g smør
  • 250 g flødeost – evt. light
  • 50 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3/4 dl nutella
  • 200 ml piskefløde
  • Praliné eller lidt chokolade til pynt på toppen

Fremgangsmåde:

  1.  Knus kiksene i en plasticpose og kom den i en skål – bland det smeltede smør i.
  2. Tryk blandingen ud i en form – f.eks. firkantet – 20 x 20cm eller som jeg har valgt her – i muffinsforme – skal dog være i god solid karton eller små aluforme.
  3. Pisk flødeost,sukker samt vanilje godt igennem med en håndmixer. Rør nutellaen i tilsidst.
  4. Pisk fløden til skum i en anden skål. Rør fløden sammen med flødeostblandingen.
  5. Smør blandingen ud ovenpå kiksebunden. Glat blandingen ud evt. med en ske – dampet i vand.
  6. Sæt din cheesecake i fryseren i ca. 5 timer – mindst og tag den op 2 timer før den skal serveres.

Du kan sagtens lave dine cheesecakes, dagen før du skal bruge dem – disse er lavet her til eftermiddag og vi få brunch gæster i morgen tidlig, hvor de lækre kærligheder skal serveres ♥

Se også en variant af disse cheesecakes – med frisk ananas her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>