Banansmuttere- boller med banan og mandelmel

IMG_3263

 

I dag skal mine kaosengle forkæles når de kommer hjem – jeg er ikke hjemme og de her boller stå klar til dem når de kommer hjem – dét ved jeg de vil elske ♥

 

Bollerne er sunde og glutenfri – du kan sagtens bage dem med almindeligt hvedemel – jeg synes at mandelmel er fantastisk i denne opskrift. At det tager ca. 5 minutter at samle dejen til bollerne, gør dem svært vanedannende ♥ Bollerne hæver ikke ret meget op og bliver svampede og saftige. Forsøg også gerne med andre krydderier og meltyper. Bollerne er fantastiske som et sundt eftermiddags måltid, en overraskelse i madpakken eller i skovturskurven ♥

 

Ingredienser – til 12 boller

  • 2 store eller 3 små bananer
  • 2 æg
  • 100 g mandelmel – blend det af mandler med skal
  • 30 g hørfrø
  • 5 g chiafrø
  • en tsk kanel
  • 1 tsk kardemonne
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 25 g HUSK
  • 15 g blå birkes

Ubagte ser bollerne sådan ud IMG_3261

  1. Tænd ovnen på 185 grader
  2. Mos bananerne og bland med æg
  3. Blend mandler, hørfrø og chiafrø og bland med de øvrige ingredienser
  4. Sæt bollerne på bagepapir og put dem i ovnen – bag ved 15 minutter til de er fint gyldne.
  5. Nyd dem lune eller kolde med en god skive ost, smør eller ” au naturel ” ♥

IMG_3273 IMG_3272 IMG_3268

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *