Birkesbrød fra hjertet

IMG_3452

I morges kom det over mig igen – familien skulle forkæles og dét med et dejligt nybagt brød til morgenmaden ♥ Valget faldt på dette brød, da jeg ved at de små magiske blå birkes har en helt fantastisk virkning, specielt på familiens drenge, som synes at disse små blå prikker, er SÅ sjove.. Brødet vagte stor begejstring og det faktum at der blev serveret miniboller udstukket som hjerter, gjorde ikke begejstringen mindre ♥

Ingredienser – til 1 stort brød og 8 mini boller – udstykket som hjerter ♥

  • 50 g gær
  • 3½ dl lunt vand
  • 1½ dl mælk
  • 2 spsk olie – jeg brugte jomfruolivenolie
  • 2 spsk agarvesirup
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 spsk lyst rørsukker
  • 2 dl hvid hvede
  • 7-8 dl hvedemel ( evt. 2 dl af disse med hvid hvede)
  • 1 dl durummel
  • 1 dl blå birkes
  1. Tænd ovnen på 220 grader
  2. Kom vand i rømertopfen eller en gryde som tøler op til 250 grader og lad stå i 10 minutter – smør den herefter med olie og drys med lidt groft mel – eller majs mel.
  3. Rør gæren ud i vandet og tilsæt mælken. Tilsæt herefter alle andre ingredienser og ælt dejen godt igennem. Du kan sagtens lade dejen hæve på køkkenbordet, men den kan også bages med det samme.
  4. Jeg valgte at lave lidt hjerteboller til  mine kaosengle af noget af dejen ved hjælp af en hjerteudstikker ( til småkager og pålæg samt rugbrød – det er anvendelses formen her hjemme ♥ ) og resten af dejen kom jeg i rømertopfen og dryssede med lidt blå birkes.

IMG_3445

Bag brødet med låg på i ca. 20 minutter og giv det herefter ca. 15 minutter uden låg så det tager fin farve.

Brødet holder sig blødt og lækkert i et par dage og kan sagtens fryses.

IMG_3451

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>