Biscotti med mørk chokolade

IMG_5896IMG_5944IMG_5947

Herhjemme har specielt min kære mand en forkærlighed for de italienske kager – biscotti ♥ Så denne søndag var det dem Elliot og jeg kastede vores hyggegen over ♥ Far var på job – storesøster og storebror på eventyr – så vi hyggede i køkkenet med snak, kaffe og saft ♥ Disse skønne biscotti blev til og de er siden godkendt ♥

Denne biscotti er til den “mindre sprøde side” når vi snakket biscotti som jo spænder fra en krumme som nærmest kan knække tænder til de nærmest seje nogle af slagsen – denne knaser men har en lidt småkageagtig midte.

Har du lyst til en biscotti som er mere sprød og sej, så se disse skønne af slagsen. Ved at tilsætte chokolade har du en biscotti som ligner disse smagsmæssigt.

 

Inspireret af opskrift fra deliciouslydeclassified.com

Ingredienser – til ca. 30 biscotti – ½-1 cm tykkelse

  • 250 g hvedemel – og lidt ekstra til når du skal forme dem til brød
  • 1½ tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt
  • 75 g sukker
  • 75 g muscodavo sukker eller brun farin
  • 1 tsk vanilje extract eller brug 2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk vanijesukker
  • 2 store æg
  • 100 g mørk chokolade – gerne knapper – du kan også vælge at blande forskellige typer chokolade – her har jeg brugt, mørk 70%, lys 33,6% og hvid 28%
  • 50 g mandler – med hinde eller splitter ( det var lige hvad jeg havde ved hånden )
  • 100 g smør

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Pisk sukker, muscodavo sukker, vanlijesukker og smør til en luftig masse. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt. Tisæt vaniljeextrakt.
  3. Hak evt. dine mandler og tilsæt dem.
  4. Bland mel, salt og bagepulver og tilsæt lidt ad gangen og ælt til en ensartet masse. Tilsæt din hakkede chokolade tilsidst.
  5. Form en aflang pølse af dejen – her er til 2 store stænger – og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Bag dine stænger i 15 minutter. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle en smule. Tag en skarp kniv – evt. dyppet i kogt varmt vand ( så hænger der ikke dej/krummer på ) og skær dine biscotti i den tykkelse du vil have dem.
  7. IMG_5892
  8. Læg dem ud på pladen og bag dem igen i ca. 10 minutter til de er let gyldne – du kan evt. vende dem halvvejs – så du sikrer dig at de er bagt lige meget på begge sider.
  9. IMG_5894
  10. Lad dine biscotti køle helt af på en rist og opbevar dem i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Her holder de sig sprøde og gode i en uges tid. Lad dem gerne køle og tørre lidt længere tid end du normalt ville gøre – biscotti bliver ikke tørre.
  11. Temperer din chokolade og dyp “bunden” af dine biscotti i den – eller pynt blot med chokoladen.

IMG_5950 IMG_5951

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>