Blåbærcrumble med marcipan og blå birkes

IMG_3204

Igen i dag har vi plukket blåbær – min skønne datter ville ikke gå glip af oplevelsen, så vi trodsede lidt regn og råhyggede med mor/ datter snak mens vi plukkede og guffede løs af de fantastiske bær ♥ Da vi kom hjem blev denne fuldstændig skønne crumble stykket sammen – blåbær og de blå birkes er virkelig gode sammen – prøv den også med andre bær ♥

 

Ingredienser – ca. 8 personer

  • 125 g koldt smør
  • 2 dl havregryn
  • 75 g marcipan
  • 1 dl rørsukker
  • 1½ dl blå birkes
  • 10 stk makroner

Fyld:

  • 750 blåbær
  • 1 dl sukker
  • ½ dl kartoffelmel – hvis du bruger frosne bær, så brug 3/4 dl, da de væder mere.
  • 75 g hvid chokolade
  1. Skær smørret i små tern og gnid det sammen med rørsukker, havregryn og mel og 75 g af marcipanen, knus makronerne og vend dem i sammen med birkes. Crumblen skal ikke samles – blot være en uens masse af lækkerier ♥
  2. bland mel, blåbær og sukker i en anden skål – put dem i et ovnfas fad og strø den revne marcipan ca. 25 g over og drys med hvid chokolade.
  3. strø smuldredejen over bærrene og bag pien i ovnen i 30 min ved 190 grader.
  4. Server den skønne crumble varm/ lun med let pisket flødeskum med lidt vanilie eller vanilie is. 

IMG_3202

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>