Blåbær-drøm med hvid chokolade, marcipan og lime

IMG_3194-001

Fredag aften tog mine skønne unger til farmor og farfar og min kære mand sendte jeg ud med en god ven. Alene hjemme forsvandt jeg ind i min bageboble og nød at trylle lidt magi frem med de fantastiske blåbær som min dejlig mor og jeg havde plukket tidligere på dagen ♥ Jeg havde lyst til at lave en kage som var svampet og smuk – lidt inspireret af idéen om at kombinere kage og syndige sager med de sunde og berigende bær.. Det kom der denne kage ud af – en sund version af de blåbær muffins jeg af og til laver. Opskriften på disse kommer også på bloggen ♥

Ingredienser – 8-10 personer

  • 75 g brun farin
  • 25 g smør
  • 1 ½ spsk kokosolie
  • 2 tsk vaniliesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 150 g havregryn
  • 4 æg
  • mandelmel af 50 g mandler
  • 50 g hvedemel
  • skal af en lime og saft herfra
  • 1 dl mælk
  • 1 dl yougurt / A38
  • 100 g marcipan
  • 100 g Callebaut hvid 28% eller anden god hvid chokolade
  • 200 g blåbær

Topping

  • 100 g smør – stuetempereret
  • 80 g flødeost – Philidelphia ( ikke light )
  • 1 spsk citron saft
  • en smule blåbærsaft – dog kun for “syns” skyld ♥
  • 375 g flormelis
  1. Pisk brunfarin, smør og olie et par minutter til det har samlet sig fint.
  2. tilsæt æggene et ad gangen under piskning
  3. blend mandlerne – med skal og havregryn. Bland det med mel, vaniliesukker, bagepulver og pisk godt
  4. riv limen og pres saften ud – bland det i dejen.
  5. tilsæt mælk og yoghurt
  6. riv marcipanen og hak chokolade – ved det i dejen sammen med blåbærrene.
  7. Hæld det hele i en smurt form på ca. 30 x 30 eller en anden kageform og pynt evt. med ekstra blåbær
  8. Bag ved 175 grader i 35 minutter eller til kagen “slipper” hvis du stikker en lille pind i den
  9. Lav toppingen – det går en stor forskel på kagens samlede smagsindtryk. Bland alle ingredienser – pisk flormelis i lidt ad gangen. Pisk til cremen er let og luftig. Kom den på den afkølede kage.
  10. Nyd kagen med ret god samvittighed sammen med nogen du holder af. Jeg opbevarer kagen på køl, da jeg holder af den lidt faste form den får af at være på køl. Kagen kan sagtens holde sig i 4-5 dage.

IMG_3151IMG_3104IMG_3198

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *