Black ´n white fudge

IMG_6405IMG_6404

I weekenden havde en ganske særlig person fødselsdag – en person som gerne påtager sig det tunge hverv som min smagsdommer – når jeg igen har eksperimenteret ♥ Så selvfølgelig skulle han have noget af det kage han holder så meget af.. En af de opskrifter som blev sat sammen til ham er disse skønne og smukke fudges – med lækker lakrids – granulat og stykker, ristede valnødder og skøn hvid og mørk chokolade.. Disse fudges fik et ekstra pift med skøn krokant i mellem de 2 lag – men det er ikke et must ♥

Som altid faldt de skønne bløde, men chewy fudges i smag hos både børn og voksne ♥ Lav dem gerne nogle dage før du skal bruge dem – de tager på ingen måde skade af at stå – og de holder sig friske i køleskabet i op til 2 uger efter du har lavet dem. Hvis du skal bruge dine fudges hurtigt – så lav dem og sæt dem op frost i 30-45 minutter – så er de lige til at skære og nyde.

Ingredienser – til ca. 40-50 stk – alt efter hvilken str. du ønsker dig.

Mørk fudge:

  • ½ ds kondenseret mælk
  • 100 g lakrids i stykker – vælg dem du holder af – jeg brugte en sød lakrids – men en salt blød lakrids havde også været lækker
  • 50-75 g ristede valnødder
  • 15 g smør
  • 100 g mørk chokolade – jeg brugte 70%

Lys fudge:

  • ½ ds kondenseret mælk
  • 100 g hvid chokolade – jeg bruger Callebaut 28% – brug en god hvid chokolade med så høj kakaoprocent som muligt.
  • 50-75 g ristede valnødder
  • 1 tsk lakridsgranulat eller lakridspulver

Fremgangsmåde:

Fór en form med bagepapir og klip hjørnerne til, så der ikke er folder.

Mørk fudge:

  1. Bland alle ingredienser i en skål, som tøler høj varme i mikroovnen – undtaget valnødder og lakrids – og giv det hele 1 minut i mikroovnen ved fuld power. Rør godt rundt og gentag 3 gange – husk at røre mellem hvert minut – der kan være stor forskel på ovnens styrke – blandingen skal tilsidst opføre sig som karamel – altså tykne. Når den gør det, så rør lakrids og valnødder i.
  2. Kom fudgen i din form og glat den ud med en ske eller fingrene – pas på – den er varm !

Lys fudge:

  1. Kom den kondenserede mælk og den hvide chokolade i en skål – og giv den 1 minut i mikroovnen – rør rundt. Denne fudge skal med stor sandsynlighed have ca. 5-7 minutter – prøv dig frem  – den skal opføre sig som karamel og skal tykne.
  2. Når den gør det, så vend valnødder og lakridsgranulat i.

Hvis du vil have et lag crunck mellem de 2 slags fudges – så strø krokant eller f.eks. hakket chokolade eller nødder ud over den mørke fudge – og tryk det lidt ned i fudgen. Kom herefter den hvide oven på og tryk let ned. Sørg for at smøre den lyse fudge godt rundt – så du sikrer dig, at lagene hænger godt sammen.

Sæt din fudge på køl – eller på frost, hvis du skal bruge den hurtigt.

Når du skal servere lækkerierne, så skær fudgen i små fine stykker og server – til hygge, brunch, som snack eller blot forkælelse af én du holder af – det gjorde vi ♥

IMG_6411

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *