Blondies med ananas og kokos

IMG_6010

I mit køkken ligger der 2 kokosnødder og en frisk ananas… De skal i dag trylles til nogle små kærlighedskager.. Hvorfor.. ? Tja, vist egentlig bare fordi ♥ At jeg i går var på hyggeshopping med min store pige, hvor vi faldt over disse små hjerteforme har også en del af “skylden” for at jeg må i køkkenet.. At børnene har valgt at have maddag i dag – og at jeg derfor kun må hjælpe til ♥ ( og derfor har massevis af tid ) har også en del af “skylden” ♥

Holder du også af den skønne type – blondien – så er her en skøn version. Jeg har i dag valgt at bruge frisk kokos – men du kan sagtens vælge, at bruge kokosmel ♥ Den friske ananas giver et frisk modspil til den søde hvide chokolade og den skønne kokos.

Husk at denne type kage, skal have lov at sætte sig – og meget gerne natten over – i køleskab ♥

Hvis du gerne vil have en topping til kagen, kan du sagtens lave den skønne ganache – den vil klæde kagen godt ♥

Ingredienser – til en form på ca. 20 x 20 cm – til 8 personer.

  • 200 g smør
  • 200 g hvid chokolade
  • 3 æg
  • 100 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • en knivspids salt
  • 2 spsk acaciehonning
  • 100 g hvid chokolade
  • 125 g ananas – frisk og skåret i små fine stykker
  • 100 g kokos – frisk revet og ristet i ovnen – ellers kan du selvfølgelig bruge kokosmel

Fremgangsmåde:

  1. Start med at riste din friske kokos – se her hvordan jeg gør. Og sæt den til side.
  2. Tænd ovnen på 185 grader.
  3. Smelt smør og chokolade. Pisk æg, sukker, mel og salt sammen og vend smør/chokoladeblaningen i. tilsæt honningen.
  4. Skær din ananas i små fine stykker og dup dem tørre. Riv marcipanen og hak den sidste del af de hvide chokolade.
  5. Bland den ristede kokos, ananas, marcipan og hvid chokolade i dejen. Hæld dejen i en form på ca. 20×30 cm foret med bagepapir.
  6. Bag din skønne blondie midt i ovnen i ca. 25-30 minutter.
  7. Lad din kage køle af i minimum 3 timer og meget gerne til dagen efter.

Blondien kan sagtens serveres alene, men er også lækker med lidt god vanilieis – evt. med et drys lækker lakrids granualt.

IMG_6011 IMG_6012

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>