Brød med pinjekerner og jomfru i det grønne

IMG_6333IMG_6337

I denne weekend fik vi besøg til morgenkaffe – morfar kom forbi og Merle og jeg var derfor i køkkenet aftenen før for at kreere endnu en version af vores yndlingsbrød – brød i rømertopfen ♥

Grundopskriften er nærmest den samme som vi altid bruge – hver weekend kommer en ny variant til verden – denne her fortjener en plads på bloggen, for den er markant anderledes og virkelig lækker – den blev lavet som en voksen udgave – for dagen før havde vi lavet børnenes yndling – denne udgave med kanel og kardemomme ♥ Helt uventet faldt brødet også i smag hos børnene. Brødet har en skøn smag – de ristede pinjekerner og jomfru i det grønne klæder hinanden fantastisk. Har du ikke jomfru i det grønne – så skift evt. ud med sesamfrø eller blå birkes.

Brødet vil være at finde næste gang vi holder brunch – det er meget smagsfuldt og perfekt til en god skive ost eller til bacon & æg.

Ingredienser – til et stort brød:

  • 8 dl vand
  • 5 g gær
  • 5 g chiafrø
  • 20 g jomfru i det grønne
  • 1 tsk flagesalt
  • 1 spsk acaciehonning
  • ½ tsk muskatnød – kan udelades
  • 200 g speltmel fuldkorn – eller f.eks. grahamsmel
  • 200 g ristede pinjekerner
  • 500 g hvedemel

Fremgangsmåde:

  1. Rist pinjekernerne på en tør pande og sæt dem til side så de køler.
  2. Rør gæret ud i vandet og tilsæt resten af ingredienserne – dejen skal ikke æltes – men blot røres sammen, jeg bruger en almindelig spiseske, dejen er våd og nærmest flydende.
  3. Sæt dejen til at hæve på køkkenbordet natten over – i 8-12 timer.
  4. Næste morgen starter du med at spraye din gryde eller rømertopf med bagespray eller at smøre den med lidt olie.
  5. Rør meget forsigtigt i dejen – skrab den blot lidt ned af kanterne – dette for at “vække” den lidt. Lad den stå i skålen eller vend den ud på køkkenbordet, men ovn og gryde/rømertopf varmes op.
  6. Sæt gryden/rømertopfen i ovnen – tom ! ved 250 g grader, mens ovnen varmer op -og lad den blive rigtigt gennemvarm – ca. 20 minutter, står min.
  7. Tag gryde/rømertopf ud af ovnen og hæld dejen over i den. Drys med lidt mel ovenpå dejen og sæt den i ovnen i 30 minutter.
  8. Tag låget af efter 30 minutter og giv brødet ca. 10 minutter – hold øje med at det ikke bliver for mørkt.
  9. Tag brødet ud af ovnen og lad det køle på en rist – og NYD – det er fantastisk lunt og forbliver saftigt og lækkert i nogle dage ♥

IMG_6335IMG_6332

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>