brownie med hindbærmakron

IMG_3677

Dagen før vores skønne rejse til Caribien blev denne skønne tærte til – opskriften skulle have været på bloggen før vi rejste, men pga. en efterårsstorm, måtte vi afsted 12 timer før beregnet, så her kommer den ♥

I morgen rejser vi til Den Dominikanske republik med vores skønne familie og vi GLÆDER os ! Igen i dag er Elliot smuttet med mig i bageboblen – i dag for at lave lidt lækkerier til turen på Færgen og på hotellet i København før rejsen endelig går til lufthavnen ♥ Valget faldt på brownie med en lækker topping af hindbærsyltetøj og makron.. Til børnene står den på samme brownie – blot uden topping men med skumfiduser i dejen ♥

Ingredienser til en lille tærte og 10 muffins eller til en almindelig størrelse tærte – til ca. 10 personer

  • 95 g smør
  • 140 g mørk chokolade – her har jeg brugt en 54%
  • 1 ½ dl sukker
  • 4 æg
  • 75 g marcipan
  • 1 ½ dl mel
  • 1 dl usødet kakao
  • en knivspids salt
  • 50 g mørk chokolade hakket
  • 50 g hvid chokolade hakket
  • evt. lidt skumfiduser – hvis du vil lave en børneversion af noget af dejen ♥
  • 1 dl. god hindbær marmelade

Topping til en lille form – ca. 20 x 20 cm

  • 40 g mandler
  • ½ tsk mandelessens
  • 50 g sukker
  • en knivspids salt
  • 1½-2 æggehvider
  • 1 lille tsk hindbæressens ( kan sagtens udelades !)
  • 60-75 g hvid chokolade – hakket
  • 50 g mandler – fint hakket eller mandelflager

Fremgangsmåde- brownie:

  1. Smelt smør og chokolade så chokoladen lige smelter
  2. Pisk sukker og æg og vend chokoladeblandingen i æggesnapsen
  3. sigt kakao, mel og salt i og vend marcipan samt hakket chokolade i
  4. Tilsæt lidt rom – eller romessens
  5. Sæt brownien i ovnen ved 175 grader i 30 minutter – muffins skal blot have ca. 20 minutter.
  6. Når tærten har kølet lidt, så smør marmeladen på brownien – brownien må godt give lidt efter og virke lidt ufærdig – den skal jo ind igen ♥

Fremgangsmåde topping:

  1. Blend mandler, essens, salt sukker, og æggehvider til en skummende masse og tilsæt den hakkede hvide chokolade.
  2. Sku ovnen op på 200 grader, hæld blandingen ovenpå syltetøjet og bag i ovnen i 10-20 minutter mere  – hold godt øje med kagen – den må ikke blive mørk, hvis du synes den tager for meget farve, så læg et stykke stanniol over.
  3. Lad brownien køle helt af før den skæres ud i små firkanter og server den som den er eller med god vanilje is.

Vi har valgt at dele dejen i 2 og lave lidt brownies med den ene halvdel – heri har vi tilsat skumfiduser i dejen – denne udgave er altid populær hos børnene, men de voksne har nu også svært ved at holde fingrene væk – skumfiduserne giver en dejlig sej konsistens som alle hos os holder af ♥

IMG_3675

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>