Cheesecake med nougat, hvid chokolade og passionsfrugt

IMG_6623IMG_6669

Forleden dag skulle min søde mand fejres – og han skulle da også have en kage ♥ Jeg gav mig i kast med en skøn udgave af slagsen, som jeg er ret sikker på, ville falde i hans smag.. En cheesecake.. Eneste “krav” til en kage fra hans side var, at den indeholder nougat i en eller anden form – og det gør denne her..

Jeg har valgt, at lave min bund på kagen af knuste oreokiks fordi jeg synes at den dybe brune, næsten sorte bund er SÅ smuk og fordi smagen af oreos er skøn ! Bunden kan du sagtens vælge at lave helt klassisk med digestive i stedet for.

Jeg har valgt at lave 3 lag ud over bunden – et med hvid chokolade, et med nougat og så et lag passionsfrugtgelé øverst. Kagen kunne sagtens “undvære” det øverste lag, men jeg havde de skønne frugter liggende og havde sådan lyst til, at forsøge mig med en gelé.

Kagen er lavet på ca. 20 minutter – for det hvide lag og nougatlaget, laves af samme grundmasse – som blot deles i 2.

Kagen skal gerne laves dagen før du skal servere den og spises direkte fra køl ♥

Ingredienser- jeg brugte en springform på Ø26 – brug gerne en mindre – så får du en højere kage ( jeg er i sommerhus og havde ikke andre ved hånden ) til ca. 8 – 10 kageglade personer.

Oreo bund:

  • 250 g oreo
  • 80 g smør

Fremgangsmåde: Knus kiksene og balnd dem med det smeltede smør – pres massen i en springform. Lad den stå i midst ½ time før du kommer fyldet på og gerne på køl.

Hvid chokolade og nougat – creme:

  • 2 dl fløde
  • 4 blade husblas
  • 4 æggeblommer – pastauriserede
  • 2 spsk sukker
  • 400 g flødeost – ikke light
  • 200 g nougat
  • 50 g krokant – kan sagtens udelades !
  • 160 g hvid chokolade

Fremgangsmåde:

  1. Udblød huslas i vand i ca. 10 minutter.
  2. Varm fløden i en gryde – den skal ikke koge – udblød huslbassen heri.
  3. Pisk æggeblommer og sukker luftigt . Rør føde, æggesnaps og flødeost til en ensartet masse.
  4. Smelt hhv. den hvide chokolade og nougaten i hver sin skål og del ostecreme – massen i 2 og tilsæt den hhv. chokoladen og nougaten.
  5. Hæld den hvide ostecreme over oreobunden og lad den sætte sig på køl i en halv times tid. Hæld herefter den hvide ostecreme over. Lad den sætte sig 1 times tid før du forsigtig hælder din lækre gelé øverst på kagen.
  6. Sæt hele herligheden på køl til dagen efter og server den for nogle du holder af.

Passionsfrugt gele:

  • 3 blade husblas
  • 6 passionsfrugter
  • 6 spsk sukker
  • ½ dl vand

Fremgangsmåde:

  1. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
  2. Kom kødet fra passionsfrugterne samt sukker og van i en gryde og lad det koge op – lad det småkoge i ca. 2 minutter.
  3. Vrid husbassen fri for vand og smelt det i gryden.
  4. Lad geléen køle til stuetemperatur i en skål og hæld forsigtigt geléen ud over den afkølede kage. Sæt kagen på køl til næste dag.
  5. Kagen holder sig fantastisk på køl – vi spiste af vores i 3 dage og den var lige sprød, blød og lækker i alle 3 dage.

Denne cheesecake er en af de nemmeste jeg har lavet og den er virkelig skøn – toppingen kan sagtens udelades – men giver lige det sidste lidt syrlige til kagen. Passionsfrugten kan sagtens udskiftes af skiver af frisk frugt ( læg dem blot på lige før du serverer ) eller af en marmelade eller kompot af anden frugt. Dette er en kage som kommer på bordet og bloggen i løbet af sommeren i flere afskygninger, for den var virkelig lækker ♥

IMG_6670IMG_6665

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>