Choko-karamel stænger

IMG_3621

Hos os holder vi alle af karameller, chokolade og kage i alle afskygninger.. Disse stænger er en skøn forening af alt det vi holder af ♥ Børn såvel som voksne guffer i skrivende stund løs af sagerne og selv en kær veninde med hang til ” det jeg kender” har godkendt stængerne ♥♥♥ Det lover godt!

Elliot fylder 3 år og huset fyldes af kære venner og deres skønne skønne børn ♥ Lidt hjemmebag skal der da være og valget faldt på disse skønne stænger. Bunden kan sagtens laves på ren mandelmel, hvis man vil uden om gluten – tilføj da lidt mere chokolade for at få herlighederne til at hænge fint sammen.

Tærten ændrer let fuldstændig indtryk – server den enten direkte fra køleskabet eller lad den stå ved stuetemperatur – prøv engang, det er lidt som magi ♥

Ingredienser- ca. 30 stænger

Bund

  • 175 g hvedemel
  • 50 g mandelmel
  • ½ tsk bagepulver
  • 115 g smør, hakket
  • 50 g lys rørsukker
  • 175 g Callebaut 70,4% eller anden god mørk chokolade

Mellemste lag:

  • 175 g smør
  • 115 g strøsukker
  • 2 spsk lys sirup
  • 200 g ristede hasselnødder- eller de nødder du holder mest af
  • 1 ds kondenseret mælk

Øverste lag:

  • 225 g callebaut 70,4% eller anden god chokolade
  • 100 g callebaut 28% hvid eller anden god hvid chokolade – denne kan sagtens udelades – jeg holder blot meget af chokolade og vi fik lyst til at lave lidt “swirl” som pynt ovenpå stængerne ♥

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 175 grader – varmluft
  2. Sigt hvedemel, mandelmel og bagepulver
  3. Saml balndingen med smørret og tilsæt sukker. Smelt chokoladen og tilsæt denne.
  4. Hæld dejen i en smurt form – 30 x 20 cm og pres den ud. Prik dejen i overfladen og bag den i 25-30 min. Den skal føles fast.

Imens laves karamellen.

  1. bland kondenseret mælk, sukker, sirup og smør i en gryde og kog det op til sukker og smør er smeltet. Lad massen simre til den begynder at blive let gylden- rør jævnligt!
  2. Rør hasselnødderne i når massen er gylden. Her har du al mulighed for at præge kagen til at være lige som du holder af den – tilsæt de nødder som du bedst kan lide ♥
  3. Hæld massen over den afkølede kage og sæt den til side for at afkøle. Når kagen er helt afkølet smeltes chokoladen og spredes over kagen som 3. lag. Hvis du vil lave lidt sjov med lidt “swirl” så smelt den hvide chokolade efter den mørke er smurt på- hæld den ud over den mærke og træk mønster i kagen med f.eks. en tandstik. Lad kagen størkne før den skæres i små stænger.
  4. Opbevar stængerne på køl i en lufttæt beholder. Her holder den i ca. 5-6 dage ( Hvis I kan lade den stå så lang tid ♥ )

Disse stænger er på trods af de lækre ingredienser ikke “tunge” at spise – du skal ikke være nervøs for at lave stængerne lidt større end du ville lave f.eks. brownie eller konfektkage stykker. Bunden er crispy og let, mens karamellen er blød og lækker – toppen er knasende og afrunder smagsindtrykket perfekt.

IMG_3609 IMG_3626 IMG_3634

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>