Chokolade marcipan muffins

IMG_5745IMG_5763

I søndags strømmede der børn ind ad døren til legegruppe – Merle havde besøg og hun ønskede sig, at de skulle sidde sammen og pynte cupcakes ♥ “Og moar – kan det ikke være noget med marcipan og lys chokolade” ? En ny opskrift, måske ;) Tjooo, det kan vi da nok finde frem til.. Opskriften blev lige som de ønskede sig – og de voksne synes også vældig godt om dem ♥  Jeg lavede muffins til børnene og blev som sædvanlig fristet til at trylle en “voksenudgave” ud af den lækre dej også – så dét blev det også til – i denne karameliserede marcipankage med lys chokolade.

Disse choko-marcipan muffins er en skøn klæg muffins – med smag af den lækre lyse chokolade, dyb smag af macipan – de holder sig svampede i 3-4 dage og i dag på dag 3 smager de fantastisk og bliver pyntet fint og brugt til Villads´ drengefødselsdag ♥

Lav dem evt. i forvejen og frys dem ned uden frosting ♥

Ingredienser- til 20 stk. muffins og en kage i en springform med Ø16 – eller til ca. 30 muffins ♥

  • 150 g smør
  • 175 g sukker
  • 3 hele æg
  • 200 g marcipan – 100 kan også gøre det – vi elsker bare smagen ♥
  • 100 g chokolade – jeg brugte hvid og lys i en skøn blanding
  • 1 økocitron – skal og saft heraf
  • 1½ dl mælk
  • 1 tsk bagepulver
  • 300 g hvedemel

Frosting:

  • 3-4 spsk æggehvider – du kan også sagtens bruge mælk
  • 50 g smør-stuetempereret
  • 1½ tsk vaniljesukker
  • lidt mandelessens ( kan udelades eller udskiftes med anden smag eller krydderi )
  • ca. 350 g flormelis
  • vi valgte at tilsætte lidt farve til frostingen – det er blot fantasien der sætter grænser

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 175 grader
  2. Pisk smør og sukker luftigt og tilsæt æggene et ad gangen – pisk godt efter hver af æggene for at beholde luften i dejen.
  3. Tilsæt citronskal,saft,marcipan, mælk og pisk godt sammen.
  4. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen.
  5. Tilsæt den hakkede chokolade tilsidst.
  6. Kom dejen i muffinsforme – hvis du laver muffins af hele dejen bliver der ca. 30 stk. og bag dine muffins i ca. 15 minutter.
  7. Lad dine muffins køle helt af, mens du laver frostingen – husk at de skal være helt kolde før frostingen kommes på ♥

Fremgangsmåde- frosting:

  1. Bland alle ingredienser – tilsæt dog flormelis lidt ad lidt – indtil du har den konsistens du ønsker dig. Jeg har tyllet min frosting ud på mine muffins – derfor har jeg brug for en ret fast frosting – hvis du sætter frostingen på med ske eller smører den ud med kniv, behøver den ikke være så fast.
  2. Frostingen sætter sig og bliver helt “tør” i overfladen – så hvis der skal pyntes, så kom pynten på i løbet af de første 5 minutter ♥

IMG_5736IMG_5759

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>