Chokolade- dulce leche tærte – Nytår 2013

IMG_4897 IMG_4918

IMG_4921IMG_4914

 

I dag er det Nytårs aften – og den skal fejres i det mest fantastiske selskab – gode venner og børn ♥ Vi skal forkæles lidt – denne skønne tærte er vist lige det vi trænger til – den kan bruges når som helst men kan godt “dresses up” til en nytårs dessert ♥

Jeg har valgt at servere den med denne skønne semi freddo is med blåbær til – men en vaniljeis ville også klæde den ♥

Tærten består af en skøn chokolademørdej, hjemmelavet nøddecrunch, hjemmelavet dulce leche og skøn chokoladefudge glasur på toppen ♥

Chokolade tærte dej:

  • 4 dl hvedemel
  • 3½ spsk flormelis
  • 1 spsk råkakao
  • 150 g smør – lige fra køleskabet – skåret i tern
  • 2 æggeblommer
  • 1-3 spsk koldt vand

Fremgangsmåde – mørdejsbunde:

  1. Sigt mel, flormelis og kakao sammen i en skål. Arbejd smørret i til dejen smuldrer.
  2. Æggeblommerne og vand arbejdes ind i dejen til den er fint jævn.
  3. Læg dejen i plastfilm og læg den i køleskabet til du skal bruge den. Når du skal bruge dejen, så tag den ud af køleskabet ca. ½ time før og lad den lige temperere lidt. Rul den ud og kom den i tærteformen. Stil tærten på køl i yderligere mindst 15 minutter.
  4. Brug evt. 2 stykker bagepapir og rul tærtedejen ud mellem disse. Jeg bruger et underlag  med lidt mel på og ruller ud – husk blot at “rutche” dejen rundt ind i mellem – så du er sikker på at den ikke sætter sig fast og går i stykker når den skal flyttes. Rul evt. dejen på en kagerulle, når du skal flytte den.
  5. Læg bagepapir over tærten og fyld den med bønner eller ærter. Du kan også presse lidt stanniol rundt langs kanten som jeg viser det her: IMG_4884
  6. Bag tærtebunden i ca. 10-15 minutter ved 175 grader og fjern bagepapir/ stanniol – bag den i yderligere 5-10 minutter.
  • Fyld:
  • 200 g blandede nødder
  • 50 g sukker
  • 1 ds hjemmelaveet dulche leche – kondenseret mælk, kogt i 4 timer – se dette link til hvordan jeg laver min dulce de leche

Fremgangsmåde fyld:

  1. Bred nødderne ud på en bageplade med bagepapir og rist dem i ovnen i ca. 5 minutter ved 200 grader
  2. Tril dem mellem hænderne så skallerne smuldres af.
  3. Kom sukkeret på panden og lad det smelte langsomt – helst uden at du rører i det. Når sukkeret er smeltet og har taget en smule farve, så kom nødderne på og vend dem godt. Tag det hele af varmen og hæld det ud på bagepapir i en “klump” .
  4. Lad det hele køle af og hak det i små stykker med en savtakket kniv ( det griser meget mindre end med en almindelig kniv.) stykkerne må endelig ikke være for store.

IMG_4892

Fudgeglasur:

  • 1½ dl piskefløde
  • ½ dl mælk
  • ½ dl lys sirup
  • 200 g mørk chokolade

Fremgangsmåde – fudgeglasur: – vi er ekstremt glade for denne skønne “glasur”, så jeg valgte at lave dobbelt portion – men denne opskrift er til en enkelt og rækker fint til tærten ♥

  1. Kog fløde, mælk og sirup op. Tag gryden af, lige når det når kogepunktet ( der hvor der kommer lidt skumbobler ovenpå fløden og den har taget en smule farve ) og lad den køle nogle grader.
  2. Hak din mørke chokolade fint og rør den i det varme fløde – så chokoladen smelter.
  3. Hæld glasuren over tærten og pynt den som du ønsker dig – her er blot mit bud på pynt. Det består af lidt guld stjerner ( spiselige ) og lidt guldskrift samt stjernekastere ♥

Jeg valgte at lave en semi freddo is med nøddeknas ( jeg lavede blot en smule ekstra ) og lidt blåbær på toppen til denne tærte – lidt lækker vaniljeis er også helt perfekt ♥ Se opskriften her .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>