Chokoladebrownie med kikærter

Chokoladebrownie med kikærter

IMG_5071IMG_5052

Ej, Janne helt ærligt – det tænker du måske, når du her læser at denne chokolade skønhed er lavet på kikærter … Men giv den en chance – den er helt vidunderlig – og det at du kan spise den med rigtigt god samvittighed gør den ikke mindre attraktiv.. En rigtig “januar”kage.. Jeg er nu ret sikker på at denne her kommer til at pryde bordet i andre måneder end januar – for den er SÅ lækker.. Prøv at servere den for den værste skeptiker og lad ham/hende gætte den hemmelige ingrediens… Jeg forsikrer dig – de gætter det aldrig ! ♥

Der kommer flere kager fra min side med de lækre bønner – for denne her er altså virkelig skøn – svampet og fuld af smag.. Den ændrer sig fuldstændig – fra at være blød og meget svampet – serveret ved stuetemperatur til at være helt konfektagtig, når den har fået lov at sætte sig ♥ ( Jeg må indrømme, at den blev nydt, både kold og lun – man kan jo ikke sammenligne, hvis man ikke har smagt begge dele 😉 )

Lad mig gerne vide hvad du synes – og selvfølgelig hvad dine gæster synes – jeg elsker at høre fra jer ♥

Ingredienser til en lille bradepande – 30 x 30 ca.:

  • 100 g mandler – malet til mel ( med skræl)
  • 1 ds kikærter ( kogte og skyllede)
  • 1 dl olivenolie
  • 3 æg
  • ½ dl kaffe eller espresso
  • 135 g brun farin
  • 65 g sukker
  • 50 g god usødet kakao
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 1½ tsk bagepulver
  • ½ tsk groft salt
  • 100-130 g hvid chokolade ( kan udelades – vi synes bare godt om det )
  • 100 g mørk eller lys chokolade – vi brugte lys med nougat idag

Fremgangsmåde:

 

  1. Tænd ovnen på 175 grader – kagen tager ikke mange minutter at blende sammen, så det skal gøres først. Du skal blot bruge en blender, ingen skåle i øvrigt.
  2. Blend mandlerne til mel og tilføj de skyllede kikærter samt olien. Blend det til en jævn og glat masse.
  3. Tilsæt æg samt kaffe og blend godt. Tilsæt sukker, vanilje,kakao bagepulver samt salt og blend godt igennem.
  4. Smelt chokoladen – vi valgte at smelte den lyse chokolade og hakkede blot den hvide og rørte den i til sidst – for at få de lækre “klumper”.
  5. Hæld dejen i en bageform beklædt med bagepapir. Jeg brugte en form på ca. 30 x 30 cm – og min kage er her ca. 4-5 cm høj. (Den hæver fint op under bagningen)
  6. Bag din kage  ved 175 grader i ca. 20-25 minutter – lav test med en strikkepind – dejen skal slippe.
  7. Lad kagen køle helt af – og lad den gerne stå i nogle timer inden den serveres – den er helt fantastisk når den har fået lov at “sætte sig “.

IMG_5058

Man kunne sagtens vælge at lave en lækker topping/ frosting til kagen – hvis den skal stå “alene” – hvis den skal bruges som dessert – er den fantastisk som den er evt. med en god vaniljeis og lidt frisk frugt til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *