Chokolademuffins med yankiebars

IMG_7368IMG_7376IMG_7372IMG_7377

I aften skal vi til trav med gode venner – til aftensmad og kaffehygge på plænen mens ungerne leger, hygger og griner – og vi glæder os.
Ungerne og jeg har sammensat en skøn picnic-menu – med kolde og varme wraps med lækkert fyld – honning/citronmarinerede kyllingestykker med sesamfrø, de lækre osteboller som blev bagt igen imorges og så disse nye muffins med yankiebars ♥

Nu hygger ungerne sig – på sofaen med Ipads – mens jeg “lige” laver en opskrift på vores forhåbentlig lækre kager, uhm, sommerferieliv, når det er bedst ♥

Disse muffins er nemme at have med, for der er jo ingen topping som klistrer eller smelter. De indeholder 3 slags chokolade og lækker kærnemælk – hvilket gør at de holder sig saftige i flere dage – og som også gør at de smager vidt forskelligt, om de er kolde eller stuetempererede.

Jeg har valgt yankiebars – med orange og en med lakrids – men brug også gerne mars, Snickers eller en anden type – eller skift chokoladebars ud med lys god chokolade ♥

Ingredienser til 12 store eller ca.20 mindre muffins:

  • 40 g smør
  • 140 g yankiebars ( svarer til 2 stk – store) – eller andre chokoladebars – jeg valgte de lækre med orangesmag og lakrids – og delte dejen i 2 ;o)
  • 300 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron – kan udelades
  • ½ dl god kakao
  • 1 dl sukker
  • 1 æg
  • 3 dl kærnemælk
  • 75 g hvid chokolade
  • 140 g yankiebars i stykker – svarer til 2 stk. store
  • 75 g mørk chokolade
  • 1 tsk lakridspulver – i den med lakrids valgte vi, at skrue lidt op for lakridssmagen ved at tilsætte pulveret – kan sagtens udelades.
  • 75 g krokant – kan sagtens udelades – jeg tilsatte det for at få lidt knas   min med orangesmag

Fremgangsmåde:

  1. Tænd din ovn på 190 grader.
  2. Sigt alle tørre ingredienser sammen i en skål. Smelt smør og ½ af dine yankiebars – de skal kun lige være smeltet sammen – rør til en ensartet masse. Tilsæt æg samt kærnemælk og rør til en ens masse. Hak din chokolade og skær yankiebaren i stykker og vend det i dejen.
  3. Put dejen i muffinsforme eller i en bradepande og bag dine muffins ved 190 grader i ca. 15 minutter – eller til de slippe en pind.
  4. Pynt evt. dine muffins så snart de kommer ud af ovnen – med et stykke yankiebar.
  5. Nyd nyd nyd ♥ – hinanden, sommeren og de lækre muffins – håber at de skaber dejlig magi ♥
  6. Opbevar dine muffins i en lufttæt beholder – de holder sagtens i ca. 3 dage.
  7. I må have lidt tålmodighed til i aften – med billeder af hvordan disse muffins er indvendigt – de skal lige køle af ♥

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>