Citron cupcakes med skønne blå birkes

IMG_3233

Disse skønne og smukke cupcakes er en favorit hos os ♥ De er på listen over gode tag-med-i-klassenstime-kager, når ungerne skal vælge skolekage. De er sjove at pynte og vi laver dem tit i mini cupcake forme- så kan man nemlig få lov at få 2 ♥ At de er nemme at pynte fint, gør dem på ingen måde ringere.. De laves i en voksen og en børneudgave- blot ved at tilføje 2 magiske ingredienser ♥

Ingredienser – 30 mini cupcakes og en lille voksentærte

  • 100 g smør – stuetempereret
  • 175 mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • ½ tsk salt
  • 175 g sukker
  • 4 æg
  • 2 stk citron – skal heraf og saft af den ene heraf
  • 1 tsk vanilje extrakt eller sukker
  • 1 dl kærnemælk
  • 50 g blå birkes
  • 100 g marcipan
  • 50 g Callebaut hvid 28%

Citron flødeost frosting

  • 100 g. smør, stue tempereret
  • 75 g flødeost – ikke light, stuetempereret
  • 1 spsk citronsaft og evt lidt reven skal
  • 350 g flormelis
  • lidt blå birkes til pynt

Fremgangsmåde:

Cupcakes:

  1. Pisk smør og sukker hvidt og luftigt. Bland æggene heri – 1 ad gangen og indarbejd dem godt i dejen. Bland citronsaft og skal i smørblandingen sammen med vanilie extrakt og groft revet marcipan.  Bland hvedemel, salt, sukker, natron og bagepulver i en anden skål – sigt det gerne.
  2. Bland smørblandingen op i dine tørre ingredienser og når det er arbejdet godt sammen, så tilsæt de blå birkes og kærnemælken. Til sidst vendes chokoladen i.  
  3. Kom dejen i cupcake forme og lav evt. en “voksen” udgave – se nedenfor. Bag dine cupcakes i ca. 20 minutter ved 175 grader – hold øje med dem, de skal ikke tage ret meget farve. Voksen udgaven skal typisk have ca. 20 minutter ekstra.

Disse cupcakes kan sagtens “stå alene” – men er absolut skønne med frosting !

Frosting:

  1. Pisk smør, flødeost, citronsaft og skal sammen – og tilsæt flormelis lidt af gangen. Pisk endelig ikke for lang tid.. Du kan sagtens vælge at putte frostingen på med det samme, når dine cupcakes er afkølede, men frostingen holder sig fint i køleskabet – evt. i en sprøjtepose. Hvis du venter med at pynte dine cupcakes med frostingen, så lad den ligge lidt ved stuetemperatur, da den ellers vil være svær at arbejde med. Frostingen størkner og bliver nem at håndtere for selv børnefingre ♥

Cupcakes egner sig fint til nedfrysning.

Frostingen holder sig ca. 1 uge i køleskabet og kan blot ligge klar i en sprøjtepose til du har brug for den – hos mig har frostingen en helt magisk virkning – og holder sjældent ret længe ♥

Denne opskrift egner sig helt fantastisk til at udfolde sig kreativt. Opskriften som den ser ud ovenfor – er den skønne børnevenlige udgave – med eller uden frosting. Min erfaring er at ungerne hviner af fryd, når frostingen rammer smagsløgene ♥

IMG_3237

Trylle- trylle – konfektkage til de voksne ♥

Skal de voksne forkæles ekstra meget ? Ved at tilføje ekstra 50 g marcipan og 50 g hvid chokolade til kagen, når du har lavet fx 10 cupcakes eller 20 minicupcakes- altså ved at dele dejen i 2 – ( jeg har her valgt at ca. 2/3 går til børnene og 1/3 har jeg spædet op og derved fået en lille konfektkage ved siden af) har du pludselig 2 varianter af samme kage. Denne får mere udtryk som en konfekt kage. Jeg laver kagen i en lille tærteform. Den bliver helt fantastisk ! Opbevar den i køleskab. Er skøn med frostingen til en god varm kop kaffe ♥

IMG_3253

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>