Citronkonfektkage med lakridsfudge og marcipan

IMG_3472<

 

Jeg er så heldig at have en svigerfar som altid er god for at forkæle mig med nye og spændende ingredienser ♥ Denne gang blev det en meget stor portion af lakridsfudge.. Jeg ELSKER lakrids og måtte straks i gang med at lave et par opskrifter med det skønne lakrids. Det blev blandt andet til denne, meget specielle kage. Den er meget “tung”- helt tæt pga. den store mængde skyr og æg og er meget speciel i smagen.. Den faldt i særdeles god jord hos de lakrids elskende skønne mennesker i mit liv ♥ Kagen er ikke lakrids – stærk.

Ingredienser til et lille tærtefad – 8-10 personer

  • 150 g smør
  • 50 g sukker
  • 4 æg
  • 1 citron – skal og saft
  • 2 dl skyr eller creme fraiche, A 38 eller hvad du holder af
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 200 g hvedemel
  • 70-125 g marcipan ( jeg elsker marcipanen og bruger meget, men det er ikke nødvendigt for at få en lækker kage  brug det du ønsker)
  • 100 g Callebaut hvid 28% eller anden god hvid chokolade
  • 100- 200 g lakridsfudge
  1. Tænd ovnen på 180 grader
  2. Pisk smør og sukker til det er let og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen.
  3. tilsæt citron saft og skal.
  4. Rør skyr i og sigt hvedemel og bagepulver samt vaniljesukker i
  5. tilsæt den revne marcipan og den grodthakkede hvide chokolade samt fudge.
  6. Smør en bageform – evt. en tærteform på 22 cm og kom dejen i formen. Bag din kage ved 180 grader i 30 min. Den virker lidt ubagt men skal stå på køl- gerne til dagen efter og trække.
  7. Server lakridskagen med frisk frugt eller lidt vanilkeflødeskum. Kagen holder sig i køleskabet i op til 5 dage.

Vi holder meget af at lave popcakes – så når der er en lille bid tilbage af vores kager, sker det at den laves om til popcakes. Sådan gik det også med denne – og jeg må tilstå at de blev virkelig gode – faktisk så gode at jeg seriøst overvejer om kagen skulle bages igen, bare for at lave popcakes ♥

IMG_3413

Smuldr din kagerest i en skål og tilsæt ekstra hvid chokolade og lidt lakridssirup – vi valgte salt lakridssirup fra Johan Bulow. Tril kagen til kugler og stil dem på køl så de “sætter” sig og bliver lidt hårde. Jeg valgte at overtrække med Lakridsfudge – det kunne også have været hvid chokolade. Smelt lakridsfudgen og tril den helt tynd med en fondantkagerulle – eller hvad du lige har ved hånden. Modeller fudgen rundt om kuglerne. Voila – de lækreste lakridskugler – og en helt ny kage. ♥

IMG_3415

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *