Citronkugler med hvid chokolade og marcipan

IMG_4587IMG_4588

I dag er det regnvejr og mørkt udenfor – men herinde i julestuen er der hygge, julemusik, marcipan, duft af gran og bagemagi ♥ Jeg venter på at børnene stimler indenfor til en dag med traditioner og hygge – med legekammerater og snak, grin og jubel ♥

Alle får de lov at være smagsdommere over denne nye konfekt som trylledes frem – jeg er overbevist om at blandingen mellem den søde marcipan og chokolade og den skønne syrlige lemoncurd og citronen vil falde i deres smag ( som den gør i min ♥ ). Jeg glæder mig til at høre deres – og jeres mening ♥

Ingredienser – ca. 30-35 kugler

  • 170 g marcipan
  • 115 g Callebaut hvid 28% eller anden god hvid chokolade
  • 1 økocitron – skal af en hel og saft af ½
  • 1 tsk lemoncurd
  • brombærstøv eller lakridsgranulat ( evt. den fra lakridsfabrikken) til pynt
  • 100 g Callebaut 28% eller anden god hvid chokolade
  • 50 g flormelis

Fremgangsmåde:

  1. Bland marcipan med citronsaft og skal og tilsæt lemoncurd. Smelt den hvide chokolade og tilsæt den. Ælt massen godt igennem og stil den på køl i en halv times tid, så er den lettere at trille til små fine kugler ♥
  2. IMG_4570
  3. Sæt kuglerne på køl igen og temperer din hvide chokolade (eller vælg at trille alle kugler i flormelis.)
  4. Overtræk kuglerne i den hvide chokolade og drys med lakridsgranulat, brombærstøv eller hvad du lige har ved hånden.
  5. Opbevar kuglerne på køl og nyd ♥

IMG_4596IMG_4592

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *