Citronkugler med hvid chokolade og marcipan
I dag er det regnvejr og mørkt udenfor – men herinde i julestuen er der hygge, julemusik, marcipan, duft af gran og bagemagi ♥ Jeg venter på at børnene stimler indenfor til en dag med traditioner og hygge – med legekammerater og snak, grin og jubel ♥
Alle får de lov at være smagsdommere over denne nye konfekt som trylledes frem – jeg er overbevist om at blandingen mellem den søde marcipan og chokolade og den skønne syrlige lemoncurd og citronen vil falde i deres smag ( som den gør i min ♥ ). Jeg glæder mig til at høre deres – og jeres mening ♥
Ingredienser – ca. 30-35 kugler
- 170 g marcipan
- 115 g Callebaut hvid 28% eller anden god hvid chokolade
- 1 økocitron – skal af en hel og saft af ½
- 1 tsk lemoncurd
- brombærstøv eller lakridsgranulat ( evt. den fra lakridsfabrikken) til pynt
- 100 g Callebaut 28% eller anden god hvid chokolade
- 50 g flormelis
Fremgangsmåde:
- Bland marcipan med citronsaft og skal og tilsæt lemoncurd. Smelt den hvide chokolade og tilsæt den. Ælt massen godt igennem og stil den på køl i en halv times tid, så er den lettere at trille til små fine kugler ♥
- Sæt kuglerne på køl igen og temperer din hvide chokolade (eller vælg at trille alle kugler i flormelis.)
- Overtræk kuglerne i den hvide chokolade og drys med lakridsgranulat, brombærstøv eller hvad du lige har ved hånden.
- Opbevar kuglerne på køl og nyd ♥
Skriv et svar