Jubilæums citronmåne ♥

IMG_5709IMG_5723

Here it goes : Opskrift nr. 100 på bloggen ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Det er vildt, så hurtigt det er gået ♥

Dét må da fejres ! Og det bliver en klassiker i dag – Citronmåne ♥ Men som altid kan jeg ikke holde mig helt fra at lave om på den typiske citronmåne – jeg synes nemlig, at den hurtigt bliver for kedelig i krummen – smagen er jo skøn, så tanken er blot, at forsøge at gøre krummen mere saftig, end den citronmåne jeg typisk har bagt ♥ Helt saftig og klæg må den jo ikke blive – selvom det frister mig, men en citronmåne er jo en kage med en lidt skrøbelig krumme og det skal der ikke helt laves om på ♥

Kagen har jeg lavet i den klassiske springform, men har også lavet muffins af den – specielt lavet til børnene ♥ Dejen egner sig fint til muffins.

Inspireret af ideen fra Mette Blomsterberg, laver jeg min citronmåned med 2 slags dej – og nedenfor har jeg lavet 2 slags glasur – mest fordi jeg ikke forventede at børnene ville have glasuren med mascarpone- dér tog jeg dog fejl – mascarponecrem glasuren var et hit hos både voksne og børn ♥

Ingredienser – til en springform på 26cm eller springform på 21 cm samt 10 muffins:

Dej 1:

  • 200 g smør – stuetempereret
  • 125 g rørsukker
  • 75 g flormelis
  • 1 stang vanilje
  • 4 æg – stuetempereret
  • 2 æggeblommer – stuetempereret
  • 50 g majsstivelse – maizena
  • 140 g hvedemel 
  • 1 tsk bagepulver
  • saft og skal af 2 økocitroner

Dej 2:

  • 150 g marcipan
  • 70 g sukker
  • 1 æg – stuetempereret
  • 50 g smør – stuetempereret

Glasur- klassisk:

  • Skal af en økocitron
  • saft af ½ citron
  • 150 g flormelis
  • evt. lidt vand

Glasur – med mascarpone:

  • 100 g marcarpone
  • 50 g smør- stuetempereret
  • skal fra 1 øko-citron
  • 150 g flormelis
  • 100 g hvid chokolade
  • ½ tsk vaniljesukker

 

  • Fremgangsmåde:

Dej 1:

  1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud – og bland kornene med sukker – for at få dem til at dele sig.
  2. Pisk smørret, rørsukkeret,flormelis og vanlijesukker sammen. Når det er let og luftigt, så tilsæt æg og æggeblommer lidt ad gangen og rør konstant.
  3. Når massen er ensartet, så sigt hvedemel og majsstivelse ned i dejen. Vend det forsigtigt ind i dejen sammen med citronskal og saft.

Dej 2:

  1. Ælt marcipanen sammen med sukkeret og tilsæt smørret lidt ad gangen. Når alt smørret er indarbejdet, så tilsæt æggene lidt ad gangen.
  2. Vend de 2 deje sammen med en dejskraber og put dejen i en smurt springform – eller i muffinsforme.
  3. Bag kagen ved 190 grader i 35-40 minutter til den er let gylden og giver efter på midten ved let tryk.
  4. Lad kagen afkøle helt inden du tager den ud af formen.

Glasur:

  1. Bland alle ingredienser og kom glasuren ud over den afkølede kage – pynt evt. med revet citronskal.

Glasur- med marscarpone:

  1. Pisk smør, flormelis, vaniljesukker og mascarpone sammen til en ensartet masse.
  2. Smelt chokoladen og bland den med mascarponeblandingen og tilsæt den revne citronskal. 
  3. Sæt cremen på køl et øjeblik og smør den på kagen – eller kom den i en sprøjtepose og pynt kagen som du har lyst – her er blot mit bud – jeg har revet lidt ekstra citronskal over kagen efter jeg har puttet cremen på ♥
  4. Opbevar din kage på køl til den skal nydes

Server kagen og del dem med dem du har kær – og tro mig – den citronmåne du kan købe har for alvor fået konkurrence ♥

IMG_5681IMG_5728IMG_5711-001IMG_5707

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *