Det skønneste yougurtbrød

IMG_4880

Jeg håber at julen og Nytåret har været lige som I ønskede jer  ♥  Ovenpå de dejlige juledage er der så småt ved, at falde lidt ro på herhjemme ♥ Vi slapper af og får de fine gaver afprøvet og set gode julefilm imens. Til vores morgenmad skal det nydes, at vi ikke har travlt og at vi er sammen ♥ Vi holder meget af hjemmebag – som de fleste nok har bemærket – og dette brød er en genganger. Det er egentligt et hvidt toastbrød – men jeg laver det som oftest i den lidt grovere udgave. Brødet tager ikke længe at lave og er godt til alt – aften, morgen og eftermiddag ♥

Ingredienser – til 1 stort eller 2 mindre brød:

  • 50 g gær
  • 35 g smør- smeltet
  • ½ l mælk
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk kardemomme
  • 2 tsk honning
  • 350 g yougurt naturel, sky, fromage frais eller andet surmælksprodukt
  • 800-1000g hvedemel eller en fordeling mellem de melsorter du lige har stående – min blev :
  • 250 g grahamsmel
  • 200 g speltmel fuldkorn
  • 500 g hvedemel

Fremgangsmåde:

  1. Rør gæret ud i mælk og det smeltede smør.
  2. Tilsæt alle de øvrige ingredienser og ælt brødet godt igennem. Når dejen er godt gennemæltet men stadig lind og lidt klistret så sæt den til at hæve lidt – mens du finder en stor eller 2 mindre forme frem og smører dem.
  3. Form herefter brødet og læg det i formene. Lad det stå et kvarters tid – har du længere tid, så lad det gerne stå.
  4. Pensl med lidt sammenpisket æg og bag brødet midt i ovnen ved 190 grader i ca. 25 minutter.
  5. Tag brødet ud og lad det afkøle på en bagerist.

Smager fantastisk nybagt – med en skive god ost eller til aftensmaden. Brødet holder sig fint i 3-4 dage og er dejligt til morgenmaden.

IMG_4879

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>