Durumbrød -koldhævet

IMG_4980

Her til morgen var der hygge på programmet – Merle stod op og tændte stearinlys i hele køkkenet og jeg havde i aftes lagt denne skønne dej til hævning ♥
Vi går en weekend i møde, hvor vi skal mødes med skønne venner, hygge os sammen, sy, bage og i det hele taget lande ovenpå jul og nytår – lidt lækkerier i form af nybagt brød, gør på ingen måde weekenden og nydelsen mindre ♥

Dette brød er lige så nemt som verdens bedste brød – menhar en helt anden krumme – mere tung men ikke mindre lækker – prøv det til morgenmad, brunch, frokost eller til picnic ♥

Ingredienser – til et stort brød

  • 6 dl vand
  • 20 g gær
  • 2 tsk salt
  • 1½ tsk kardemomme ( kan udelades )
  • 4 spsk mørk sirup eller honning
  • 250 g durummel
  • 400 g hvedemel – du kunne sagtens erstatte 1/3 af dette med f.eks. grahamsmel eller speltmel
  • 10 g chiafrø

Fremgangsmåde:

  1. Rør gæret ud i vandet og tilsat de øvrige ingredienser – dejen skal blot røres ganske kort med en grydeske eller en gaffel.
  2. Sæt låg på skålen eller overtræk med film. Sæt dejen på køkkenbordet og lad den hæve – gerne natten over – eller mindst 6 timer.
  3. Næste morgen rører du ganske kort i dejen og tænder du ovnen på 235 grader og sætter din rømertopf  (eller gryde) i ovnen – smør først med olie. Lad den blive rigtigt godt varm i ca. 30 minutter, mens dejen igen hæver lidt.
  4. Tag rømeren ud og hæld dejen i – bag den i 30 minutter med låg og tag derefter låget af – og bag videre i ca. 15 minutter.
  5. Tag brødet ud og lad det køle på en rist – nyd det lunt og læg det i en pose. Her holder det sig fint i 2-3 dage. Brødet er fryseegnet.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>