Elliots Musliboller
Vi har sådan lyst til et lækkert brød til vores hygge-lørdags-frokost.. Så Elliot og jeg er gået i køkkenet mens Merle og Villads leger med hver deres legekammerat ♥ Det er en af de ting jeg holder mest af – børn i køkkenet ♥
Det her er sådan et brød, hvor du blot bruger de typer af mel og kerner, frø og tørret frugt, som du har i skuffen.. Vi valgte at lave boller i dag – men det kunne lige så godt have været et brød ♥
Dejen skal endelig ikke virke færdig, tør-æltet, men skal være meget våd, så bliver brød eller boller skønt saftige.
Vi har valgt at pensle med nylavet kaffe – igen, brug det du lige har – mælk, æg, cafe latte – kun fantasien sætter grænser ♥
Ingredienser til et stort brød eller til ca. 15 store boller
- 5 dl vand
- ½ pk gær
- 2 spsk rapskimolie
- 2 spsk agarvesirup
- 1 tsk salt
- 2 dl speltmel – fuldkorn ( grahamsmel, hvid hvede, almindelig speltmel eller det der er i skuffen )
- 1 dl hørfrø
- 1 dl blå birkes
- 3 dl musli – bare den du har
- 5-6 dl hvedemel
- 5-10 g Chia frø ( kan sagtens udelades)
- Lidt nylavet kaffe til pensling.
Fremgangsmåde:
- Rør gæret ud i det lune vand og tilsæt de øvrige ingredienser – hold endelig melet tilbage og tilsæt lidt ad gangen. Dejen skal være klæg, endelig ikke tør-æltet!
- Sæt boller af på en bageplade med bagepapir og bag dine boller ved 185 grader varmluft i ca. 20-25 minutter eller til de er let gyldne. Bager du istedet et brød, så bag det ved 17 grader og i ca. 35 minutter.
- Nyd med dejligt pålæg eller put dem i skovturs kurven og tag ud og nyd naturen og hinanden ♥
Skriv et svar