Elliots Musliboller

IMG_3671

Vi har sådan lyst til et lækkert brød til vores hygge-lørdags-frokost.. Så Elliot og jeg er gået i køkkenet mens Merle og Villads leger med hver deres legekammerat ♥ Det er en af de ting jeg holder mest af – børn i køkkenet ♥

Det her er sådan et brød, hvor du blot bruger de typer af mel og kerner, frø og tørret frugt, som du har i skuffen.. Vi valgte at lave boller i dag – men det kunne lige så godt have været et brød ♥

Dejen skal endelig ikke virke færdig, tør-æltet, men skal være meget våd, så bliver brød eller boller skønt saftige.

Vi har valgt at pensle med nylavet kaffe – igen, brug det du lige har – mælk, æg, cafe latte – kun fantasien sætter grænser ♥

 

Ingredienser til et stort brød eller til ca. 15 store boller

  • 5 dl vand
  • ½ pk gær
  • 2 spsk rapskimolie
  • 2 spsk agarvesirup
  • 1 tsk salt
  • 2 dl speltmel – fuldkorn ( grahamsmel, hvid hvede, almindelig speltmel eller det der er i skuffen )
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl blå birkes
  • 3 dl musli – bare den du har
  • 5-6 dl hvedemel
  • 5-10 g Chia frø ( kan sagtens udelades)
  • Lidt nylavet kaffe til pensling.

Fremgangsmåde:

  1. Rør gæret ud i det lune vand og tilsæt de øvrige ingredienser – hold endelig melet tilbage og tilsæt lidt ad gangen. Dejen skal være klæg, endelig ikke tør-æltet!
  2. Sæt boller af på en bageplade med bagepapir og bag dine boller ved 185 grader varmluft i ca. 20-25 minutter eller til de er let gyldne. Bager du istedet et brød, så bag det ved 17 grader og i ca. 35 minutter.
  3. Nyd med dejligt pålæg eller put dem i skovturs kurven og tag ud og nyd naturen og hinanden ♥

IMG_3665 IMG_3667

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *