Fantastisk krydderkage

IMG_3884

En fantastisk veninde bagte en version af denne krydderkage til en af vores dejlige spilleaftner og jeg måtte bare lokke opskriften ud af hende, for den er virkelig skøn ♥ Svampet, julekrydret og fuldstændig vidunderlig. Jeg har ændret lidt i den oprindelige opskrift, men det ændrer ikke ved udgangspunktet ; den er skøn ♥

Kagen kan med fordel bages dagen før den skal bruges og vil være et sikkert hit hos både børn og voksne. Kagen kan stå alene, men er ekstra lækker med kanelfrostingen som er beskrevet nedenfor. Som dessert med en kugle vaniljeis, ville den også være dejlig.

Ingredienser til en lille bradepande – 20 x 30 cm.

  • 300 g smør
  • 350 g sukker
  • 4 æg
  • ½ l æblemos
  • 100 g marcipan
  • 350 g hvedemel
  • 4 tsk bagepulver
  • 2 tsk natron
  • 7 tsk kanel
  • 4 tsk vaniljesukker eller korn af 2 vaniljestænger

Fremgangsmåde:

  1. Smelt smørret og pisk det luftigt med sukkeret.
  2. Pisk æggene i et ad gangen. Tilsæt æblemos.
  3. Bland melet ( hold noget af det tilbage )med natron,bagepulver,kanel og vanilje.
  4. Rør blandingerne sammen og tilsæt marcipan. Tilsæt mel til konsistensen er jævn.
  5. Hæld dejen i en smurt springform og bag din kage ved 175 grader varmluft i ca. 35 minutter

IMG_3901

Hvis du som vi, holder af frosting – så prøv denne her – den er virkelig god og giver kagen et ekstra løft ♥ Den er en af favoritterne hos både børn og voksne og kan bruges på gulerodskage, squashkage, chokoladekage og almindelig “sandkage”.

Ingredienser:

  • 50 g smør – stuetempereret
  • 100 g cream cheese – ikke light, da konsistensen ikke bliver god
  • 1½ tsk kanel
  • ca. 250 g. flormelis – gerne sigtet.

Fremgangsmåde:

  1. Bland og pisk smør og cream cheese – når konsistensen er ensartet, så rør kanel i. Tilsæt flormelis – er konsistensen for blød, så tilsæt en smule mere.
  2. Fyld frostingen i en sprøjtepose med den tyl du bedst kan lide og læg den i køleskabet til du vil bruge den eller smør den på kagen med en kniv – lav evt. lidt mønster i frostingen med en gaffel ♥

Når frostingen er på kagen skal den opbevares i køleskabet. Uden frosting skal kagen opbevares ved stuetemperatur. Kagen kan med fordel bages dagen inden den skal serveres – den bliver rigtigt god af at få lov at “sætte sig “.

Hvis du ikke får brug for al kagen, så frys den ned – hvis du har frosting på, kan den sagtens fryses med ♥

IMG_3892 IMG_3885

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *