Fastelavns boller med marcipanremonce og skum

IMG_5531IMG_5539

For nogle dage siden tog vi hul på den dejlige tradition omkring fastelavnsboller ♥ I dag fik jeg lyst til, at give mig i kast med en spise, som jeg har et lidt ambivalent forhold til, men som min skønne familie er glade for : vandbakkelser… Ambivalent fordi jeg synes, at de virker så skrøbelige og fordi jeg så for mig, at de faldt sammen og bare var svære.. Ambivalent også fordi jeg jo synes, at de smager fantastisk, hvis de lykkes ♥ Så – nu skulle det være – og som sagt så gjort.. Og det var jo bestemt ikke svært – de faldt ikke sammen og de smagte skønt ♥ Efter børn og voksnes reaktion at dømme, så er de nok kommet for at blive – og jeg laver dem gerne igen ♥

Fyldet kan du variere, alt efter hvad du kan lide – her er blot vores bud ♥

Ingredienser – ca. 12 stk.

Marcipanremonce – fyld:

  • 75 g marcipan – revet
  • 75 g smør
  • 75 g sukker
  • evt. lidt rom/ portvin

Denne opskrift er også lækker med kompot – f.eks. af sveske – se nedenfor – denne gang måtte kompotten vie pladsen for de andre lækkerier ♥

Sveskekompot: kan også være æblekompot – erstat med søde æbler

  • 100 g svesker
  • 1 dl vand
  • 1½ tsk sukker

Vandbakkelser- ca. 12 stk:

  • 2½ dl vand
  • 100 g smør
  • 130 g hvedemel
  • 4 æg

Vaniljecreme:

  • 2 æggeblommer
  • 3 spsk sukker
  • 1 spsk majsstivelse
  • 1 vaniljestang – korn af denne
  • 2 dl mælk/ fløde
  • lidt flormelis til pynt

Fyld:

  • 2½ dl piskefløde
  • 50 g god mælkechokolade hakket
  • evt. hindbærmarmelade

Start med at lave vaniljecremen, da den skal stå og køle. Marcipan remoncen kan sagtens laves herefter – den har godt af at stå på køl. Lav så vandbakkelserne og til sidst skummet.

Vaniljecreme:

  1. Kom æggeblommer,sukker,vaniljekorn ( som du har blandet med lidt sukker for at få kornene skilt ad – se her hvordan : ), majsstivelse og mælk i en gryde og kog cremen op ved meget svag varme – og pisk i den imens. Cremen må endelig ikke koge !! Kog cremen til den begynder at tykne og husk at det er vigtigt at du pisker i den konstant.
  2. Tag cremen af varmen og kom den i en skål – drys med sukker og lad den afkøle.
  3. Pisk fløden til tyk skum og rør halvdelen i den afkølede creme og rør til den er helt ensartet.
  4. Rør resten af flødeskummet med lidt hakket mælkechokolade.

Marcipan remonce:

  1. Riv marcipanen og bland det med smør og sukker til en ensartet masse. Kom det i en frysepose og lad det ligge lidt på køl – til vandbakkelserne skal fyldes.

Fremgangsmåde – vandbakkelser:

  1. Hæld vandet i gryden og lad det koge op – tilsæt smørret og lad det smelte. Drys melet i og rør kraftigt til med en grydeske eller et piskeris – til dejen slipper siderne på gryden og desuden er glat og fast.
  2. Tag dejen af varmen og lad dejen stå til den er lunken.
  3. Tænd din ovn på 200 grader.
  4. Slå æggene ud i en skål – de skal gerne have stuetemperatur. Bland æggene i dejen et ad gangen, det er vigtigt at du pisker rigtigt godt og at du rører rundt til dejen er helt glat.
  5. Læg bagepapir på en bageplade og sæt toppe af med 2 skeer eller sprøjt dem ud med en sprøjtepose – ca. 12 stk. Sæt vandbakkelserne i ovnen i ca. 20 minutter – de skal være let gyldne. Tag dem ud og lad dem afkøle helt på en bagerist.

IMG_5511

OBS: det er vigtigt, at du ikke åbner lågen til ovnen undervejs da de vil falde sammen – du kan godt smugkigge, men det er vigtigt at du for så vidt muligt holder lågen lukket. Hvis du er i tvivl om hvorvidt de er færdige, kan du tage en ud af ovnen og sætte den på bordet i 1 minut – hvis den er færdig, vil den holde formen – ellers vil den falde sammen ♥

IMG_5517

Samling af fastelavnsbollerne:

  1. Skær en lille lomme i hver vandbakkelse og fyld dem med marcipanremonce, creme og flødeskum eller skær dem helt over og fyld dem med det lækre fyld. Lav evt. et par boller med lidt marmelade og creme, hvis du som jeg, har et par børn, som er lidt forbeholdne overfor fyldet – de smager fantastisk – uanset fyldet.
  2. Drys bollerne med lidt flormelis – eller lav lidt glasur og pynt til børnene – eller barnlige ♥ voksne. Her har jeg drysset lidt brombærstøv over bollerne, for at gøre dem endnu mere festlige.
  3. Bollerne holder sig i køleskabet til næste dag, men de vil falde lidt sammen – de er klart bedst samme dag.

IMG_5524

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>