Vores yndlings fedtebrød

IMG_4676-001

Min kære husbond arbejder konstant i øjeblikket og han er savnet ♥ Nye rutiner og systemer skal implementeres og det koster tid og kræfter.. Men det er jul og det skal både han og de medarbejdere der også må bruge deres 3. søndag i advent da mærke, så vi er gået i køkkenet for at lave lidt forkælelse…  ♥

Valget faldt blandt andet på disse skønne fedtebrød – knasende sprøde, men med den karakteristiske “sejhed” under den skønne romglasur ♥

Prøv dem, de er nemme og fuldstændig magiske ♥

Ingredienser til ca. 60 stykker

  • 1 tsk hjortetaksalt
  • 250 g hvedemel
  • 200 g smør
  • 160 g kokosmel
  • 150 g sukker
  • evt. lidt flydende kærgården eller lidt mere smør, til at samle dejen helt til sidst.

Romglasur:

  • ca. 3 dl flormelis – 150 g
  • romessens
  • 2-3 spsk vand

Fremgangsmåde:

  1. Put alle ingredienser i en skål – har du en røremaskine, så lad den gøre det “hårde” arbejde – det er en tung dej at ælte og den skal være “hård” og tyk i det.
  2. Når dejen er god ensartet og tyk i konsistensen, så del den i 4-6 pølser – alt efter hvor store du vil have dine brød. Jeg lavede 5 brød ud af det i dag ♥
  3. Ælt og rul dejen ud til ca. 20 cm lange brød og hav ikke flere end 3 brød på hver bageplade – de flyder en smule ud når de bager.
  4. Bag dine brød ved 175 grader varmluft i ca. 10-12 minutter til de er let gyldne.
  5. Så snart du har sat dine brød i ovnen, så rør den lækre romglasur sammen, for den skal nemlig på så snart brødene kommer ud af ovnen ♥ Lyder det lidt mærkeligt ?? Ja, men her er det nødvendigt for at få den helt rigtige seje konsistens som et fedtebrød skal have ♥ Lav glasuren lidt tykkere end nu normalt ville gøre – da den bliver en smule flydende når den kommer på de varme brød.
  6. Så snart du tager brødene ud af ovnen, så smør glasuren på og hav en god, skarp kniv klar. Skær brødene i 1½ cm brede stykker med det samme – hvis du venter bare en smule, så vil brødene være blevet for sprøde og gå i stykker når du skærer. Hav lidt kogende vand parat til at skylde kniven i, så den ikke snupper al glasuren, så det hele hænger på kniven.
  7. Lad dine fedtebrød køle helt af, inden de kommer i en kagedåse ♥

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>