Fransk nougat med kokoschips og tryllestøv

IMG_5548IMG_5602

Sikke en morgen ♥ Det smukkeste lys på naboens tag og en solopgang smukkere end smuk ♥ Turen med vovsen her til morgen blev noget lang – det var ikke til at  komme indenfor… Der er så lang tid siden lyset sådan rigtigt har været her, synes jeg – jeg holder meget af vinter, sne, brændeovn, stearinlys og alt det andet – men årstidernes skiften er SÅ smuk, synes jeg.. Og i dag “smagte” det lidt af tidligt forår ♥

Inspirationen til at kaste mig ud i at lave en af mine yndlingsspiser, fransk nougat, har jeg fået af en af de dygtigste piger i blogland – nemlig søde Maja fra chocolat.dk ( besøg hende på hendes blog – men pas på, den er stærkt vanedannende ♥) og denne opskrift er inspireret af hende. Hun tryller i et køkken og inspirerer altid mig til at forsøge at gøre det samme. Min dejlige familie er fuldstændig afhængige af hjemmelavet fransk nougat, siden jeg opdagede hvor forholdsvis ukompliceret den er at lave ♥

I går var jeg på besøg hos en skøn veninde og en dejlig lille prins ♥ Med mig havde jeg disse dejlige stykker af ren kærlighed – fransk nougat. Alle hos os holder af det skønne slik og en portion som denne her holder som oftest ikke længe – godt at den er så nem og hurtig at lave ♥ Prøv at lave din egen nougat – jeg garanterer at den nougat du kan købe får “kamp til stregen”. Du kan variere din nougat lige efter det du holder af og har lyst til – der kommer flere typer af  nougat fra mig i tiden fremover ♥

Ingredienser til 25-35 stk.

  • 150 g honning
  • 250 g sukker
  • 80 g vand
  • 50 g glukose
  • 40 g past. æggehvider
  • 40 g sukker
  • 1½ spsk lakridspulver
  • 140 g mandler
  • 25 g kokoschips eller mel
  • evt. pufsukker, hvid chokolade, lakridsgranulat og hyldebærkrymmel, ananaskrymmel eller andet frugtkrymmel

Fremgangsmåde:

  1. Læs opskriften igennem først – så intet kommer bag på dig, for når først sukkermassen er varm, skal der helst ikke vise sig overraskelser ♥
  2. Tænd din ovn og rist mandlerne.
  3. Kom honning, sukker, vand og glukose i en gryde – hav dit sukkertermometer klar. Lad det koge ved middelvarme til temperaturen rammer 152grader.
  4. Pisk i mellemtiden ( du skal holde øje med sukkermassen !) hvider og sukker til marengs og tilsæt lakridspulver.
  5. Hæld sukkermassen i marengsen – imens du pisker – hæld konstant i en tynd stråle og pisk videre i ca. 10 minutter – til massen er sej og luftig.
  6. Tilsæt mandler og kokoschips og kom hurtigt massen ud på bagepapir som du har strøet med flormelis.
  7. Når du har kommet massen ud på bagepapiret, så tryk den lidt flad – så du senere kan skære den i stykker som du ønsker.
  8. Sæt nougaten på køl et par timer og herefter kan du skære den i stykker og evt. drysse med lidt flormelis. Selv opbevarer jeg min nougat i et stort stykke og skærer først ud, når det skal bruges ( nok også i erkendelse af at når først stykkerne er skåret, så har de det med at forsvinde ♥ ) Opbevar efterfølgende  din nougat køligt men ikke i køleskabet.
Et lille tip: Når du skal skære nougaten ud – så dyp kniven i varmt vand, så klistrer den ikke så nemt og det er lettere at skære pæne stykker  ♥
IMG_5541IMG_5599

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>