Fudgekage

IMG_7797IMG_7790IMG_7798IMG_7791

Denne kage er lavet til en forældre-hygge weekend med de bedste venner vi kan ønske os. I sommerhus med masser af tid, lange gåture og lækker mad – og ikke mindste spil og snak ♥ Kagen er i 3 lag, men er superhurtig at lave. Kagen består af en kiksebund, et lag af dejlig blød fugde og en top af skøn nougat – uhm…♥

Lav den gerne dagen før den skal bruges – det bliver den kun mere lækker af. Varier også gerne fudgens smag – f.eks. kunne lakrids også være en  mulighed – eller tilsæt lidt nødder eller mandler til nougaten – det ville også klæde den.

  • Ingredienser:
  • 300 g kiks – jeg brugte digestives
  • 150 g smør – smeltet
  • ½ tsk groft salt
  • 400 g rørsukker
  • 1 dl mælk
  • 115 g smør
  • 4 spsk god usødet kakao
  • 250 g blød nougat
  • evt. lidt mørk god chokolade -jeg bruger Callebaut 54,4% – kan købes i Svaneke chokoladeri i poser af 200g. Dette til pynt.

Fremgangsmåde:

  1. Knus kiksene og bland dem med det smeltede smør- tilsæt salt. Tryk blandingen ud i en bageform beklædt med bagepapir – min er ca. 30 x 30 cm.
  2. Kog din kondenserede mælk op sammen med rørsukker, mælk og smør – og lad det koge lidt ind – ca. 10 minutter – hold endelig godt øje med karamellen, den må ikke brænde på.
  3. Tag din karamelmasse af og hæld den i en røreskål – jeg bruger min køkkenmaskine – og tilsæt kakaoen – pisk ved god hastighed i 5 minutter. Massen skal være godt sammenpisket og stadig blød og lækker.
  4. Hæld/ smør karamelmassen over kiksebunden og sæt den på køl i en times tid.
  5. IMG_7781
  6. Smelt din nougat og hæld den over karamelmassen.
  7. Jeg har valgt, at pynte kagen lidt med god chokolade – smelt eller temperer din chokolade og pynt – eller lad ungerne hygge med det – her har vi blot lavet snirkler og leget lidt med et lille hjerte ♥
  8. Kagen blev serveret til de bedste venner man kan tænke sig – derfor det dejlige hjerte. Jeg valgte at servere kagen med lidt god vaniljeis til – det behøver den ikke. Kagen ville være fantastisk på et brunch bord – kagen er bedst når den er ved stuetemperatur, da strukturene kommer mest til deres ret.

IMG_7787

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>