Gateau Marcel med karamelliserede valnødder

IMG_6123IMG_6182IMG_6147IMG_6136

Min skønne svigerfar har fødselsdag i morgen – og jeg har lavet desserten til ham ♥ Jeg har valgt, at lave en skøn udgave af den dejlige klassiker Gateau Marcel. Forleden fik jeg en masse – virkelig en masse – valnødder af min søde svigerfar – og de måtte jo have en plads i hans dessert til hans fødselsdag ♥

Min svigerfar holder MEGET af chokolade og derfor faldt valget på denne chokoladekærlighed – med et nyt tvist af karamelliserede valnødder ♥

Jeg håber, at denne kage vil bringe lykke ♥

Udgangspunktet i denne kage er denne skønne klassiske Gateau Marcel – her er en anden version – med karamelliserede valnødder og skøn chokoladepynt i anledning af fødselsdagen.

Ingredienser – til 10-12 personer – springform på Ø22 cm

  • 200 g Callebaut 70,6 % eller en anden god mørk chokolade
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 6 æggeblommer – pastauriseret
  • 9 æggehvider – pastauriseret
  • 1½ dl sukker
  • 150-200 g valnødder – til at karamelliserede
  • 200 g valnødder til pynt
  • evt. mørk chokolade til pynt

Fremgangsmåde:

  1. Hak chokoladen groft og smelt den med smørret  – rør til det er en lind masse. Dette kan gøres på flere måder:  smelt smørret i microovnen og tilsæt chokoladen – varmen fra det smeltede smør, kan sagtens smelte chokoladen. Du kan også vælge, at smelte det hele over vandbad eller at smelte chokolade og smør nænsomt i microovnen – det må endelig ikke bliver meget mere end håndvarmt, da det vil ødelægge chokoladen.
  2. Pisk æggeblommerne og 2/3 af sukkeret luftigt i en skål. Rør forsigtigt chokoladeblandingen sammen med æggesnapsen.
  3. Pisk æggehviderne stive i en anden skål og bland den sidste 1/3 af sukkeret i undervejs. Vend de piskede æggehvider i chokoladeblandingen med en dejskraber.
  4. Smør din springform og drys den med sukker – dette for at kagen lettere slipper bunden når den skal ud af formen. Fordel 1/2 af chokoladedejen i formen og bag den i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter. Den ser lidt ubagt ud, og vil falde sammen – det er meningen ♥
  5. IMG_4761
  6. I mens kagen køler af – så lav de karamelliserede valnødder. Hæld sukkeret på en pande og varm det stille og roligt op – lad være med at røre i massen mens det smelter. Når sukkeret begynder at tage lidt farve, så tag det af varmen og hæld den groft hakkede valnødder ned i og rør det lidt rundt – tag det af varmen og hæld det ud på bagepapir – bred det lidt ud.
  7. IMG_6103
  8. Lad det afkøle helt og hak det med en savtakket kniv.
  9. Hak valnødderne som du skal bruge til pynt på siden af kagen og stil dem til side.
  10. Stil resten af dejen i køleskabet til den bagte bund er kølet helt af. Fordel de karamelliserede ud over den afkølede bund og fordel derefter resten af dejen på den afkølede bund- glat den pænt ud og sæt den på køl – gerne natten over. Gem gerne lidt af dejen – jeg valgte at bruge lidt dej til at smøre kagen op med, så mine hakkede valnødder kunne “klistre” fint på siden af kagen. Jeg smører altid et fint lag helt øverst på kagen også – så den lækre siede kakao ligger sig i et fint lag ovenpå toppen af kagen – og i dette tilfælde udgjorde en fin bund for mine sommerfugle og hjerter ♥
  11. Når du har smurt et fint lag på siderne af kagen, så pynt med de hakkede nødder.
  12. Drys toppen af kagen med kakao – som du sigter.
  13. Temperer lidt mørk chokolade og lav lidt pynt – her har jeg valgt at lave lidt sommerfugle.

IMG_6147IMG_6132IMG_6115IMG_6149

Kagen faldt i smag og vakte megen lykke ♥ Kagen her er helt fantastisk og bliver kun bedre af, at stå til næste dag – og i løbet af de næste dage er den fuldstændig fantastisk at have stående i køleskabet – dog er det lidt som om den forsvinder lidt og lidt … ♥

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *