Grove macarons

IMG_6311IMG_6292

 

I aften skal vi hygge med dejlige venner – og vi skal bestille en fælles ferie ♥ Vi glæder os ♥ De skal forkæles med en lækker luksusudgave af en macaronkage aka kiksekage – og til brug til den lavede jeg i går de lækre grove og superskønne macarons.

Jeg brugte ikke alle mine macarons til kagen og derfor fik ungerne frit slag da de kom ind ad døren efter skole -og denne lækkerhed så dagens lys ♥ Merle valgte at lave en udgave med Nutella og flagesalt – og jeg må indrømme at den er fantastisk. Villads valgte yndlingsingrediensen over dem alle: hindbærmarmelade ♥ Prøv jeg frem og lad fantasien råde ♥

Ingredienser : ca. 40 stk: – udgangspunktet er skønne Maja – Chocolat.dk s opskrift – hun er fantastisk til macarons  – blot har jeg valgt at lave min macarons med skal på mine blendede mandler – da jeg have lyst til at have dem lidt grove. Udseendet er ikke som de fine klassiske smukke franske macarons – men smagen er skøn alligevel ♥

  • 86 g mandler – malet til mel
  • 150 g flormelis
  • 80 g æggehvide
  • 50 g sukker

Fremgangsmåde:

  1. Blend mandlerne til fint mel – jeg har valgt, ikke at smutte dem først, da jeg her skal bruge dem lidt mere grove end ellers til macarons.
  2. Hæld flormelis ned til mandelmelet og blend videre.
  3. Hæld æggehviderne og sukker i en anden skål og pisk ved laveste hastighed i ca. 1 minut.
  4. Herefter piskes ved højeste hastighed et par minutter – til marengsen danner bløde toppe.
  5. Ved mandelmassen i hviderne og pres dejen mod siderne af din skål for at vende det forsigtigt sammen – samtidig med at luften beholdes i dejen.
  6. Hæld dejen i en sprøjtepose og sprøjt små runde cirkler ud på bagepapir.
  7. Lad de ubagte makroner stå og tørre ved sturtemperatur i ca. 30 minutter. Tænd din ovn på 160 grader.
  8. IMG_6278
  9. Bag dem i ca. 12 minutter – tag dem ud og lad dem sætte sig lidt, før du forsigtigt løfter dem over på en rist – og lader dem tørre helt færdig.
  10. IMG_6294

Når dine macarons er helt afkølet, så smør en smule Nutella på dem og drys med flagesalt – og nyd ♥ En anden version som er flittigt brugt herhjemme – og særligt at børnene, er at smøre lidt hindbærmarmelade mellem de skønne rustikke macarons. Prøv dig frem – og find en variant du holder af.

IMG_6312

Jeg har brugt disse lækre macarons som “fyld” i min kiksekage – de kan bruges præcis som almindelige makroner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *