Grydebrød med valnødder og maltmel

IMG_6372

I sidste uge var jeg på besøg hos min skønne faster – til morgenhygge og dejlig snak ♥ Med mig tog jeg dette lækre brød.. Afsted til total forkælelse og til nærvær på højeste plan – jeg er en heldig kartoffel og jeg ved det  ♥ Timer med snak, minder og gode grin – der gør godt helt ind i hjertekulen ♥

Jeg har længe spejdet langt efter maltmel i butikkerne og nu fandt jeg det endelig, så nu skulle det afprøves.Jeg synes af malmelet giver brødet en skøn dyb smag og en fantastisk smuk farve – det er ikke sidste eksperiment med det skønne mel. Jeg har valgt at tilsætte valnødder – men du kan udelade dem eller tilsætte de nødder eller kerner som du mener passer godt til brødet. I min næste udgave med malt, vil jeg prøve med en god mørk øl i stedet for noget af vandet og se hvad det kan blive til af konsistens ♥

Så følg med herinde, så får du min øl/maltversion ♥

Brødet her holdt sig saftigt og lækkert i 4 dage – og på 5.dagen fik det en tur på brødristeren – det blev det ikke ringere af ♥

Ingredienser – til et stort brød:

 • 5 g gær
 • 7 dl vand
 • 1 tsk maldon salt
 • 5 g Chia frø
 • 1 spsk honning
 • 80 g maltmel
 • 200 g valnødder
 • 100 g fuldkorns speltmel – eller andet lidt grovere mel
 • 400 g hvedemel

Fremgangsmåde :

 1. Rør gæret ud i vandet og tilsæt resten af ingredienserne – dog valnødderne til sidst. Rør eller vand alle ingredienser til alt er fugtigt og stil skålen med låg eller film over på køkkenbordet til næste dag – helst ca. 10 timer.
 2.  Næste morgen starter du med at spraye din gryde eller rømertopf med bagespray eller at smøre den med lidt olie.
 3. Rør meget forsigtigt i dejen – skrab den blot lidt ned af kanterne – dette for at “vække” den lidt. Lad den stå i skålen eller vend den ud på køkkenbordet, men ovn og gryde/rømertopf varmes op.
 4. Sæt gryden/rømertopfen i ovnen – tom ! ved 250 g grader, mens ovnen varmer op -og lad den blive rigtigt gennemvarm – ca. 20 minutter, står min.
 5. Tag gryde/rømertopf ud af ovnen og hæld dejen over i den. Drys med lidt mel ovenpå dejen og sæt den i ovnen i 30 minutter.
 6. Tag låget af efter 30 minutter og giv brødet ca. 10 minutter – hold øje med at det ikke bliver for mørkt.
 7. Tag brødet ud af ovnen og lad det køle på en rist – og NYD ♥
 8. IMG_6368

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *