Gulerodsboller – madpakkemagi

IMG_4999

Søndag eftermiddag – og hyggevejr.. Tid til at lave lidt lækre boller som børnene holder af, at have med i skolen sammen med rugbrødet. I køleskabet lå gulerødder, så med gode minder om min kære mors lækre gulerodsboller – som min bror og jeg holdt så meget af- i baghovedet, gik jeg i gang  ♥ Jeg har tidligere forsøgt med gulerodsboller, men aldrig ramt lige det jeg gerne ville.. Nu er det endelig lykkes, så nu får I opskriften – måske kan den også bringe glæde og lidt magi i jeres eller jeres børns madpakker ♥

Ingredienser til ca. 35 boller – eller 10 burgerboller og 20 almindelige boller

  • 75 g gær
  • 7 dl lunt vand
  • 2 dl havregryn
  • 10 g chiafrø
  • 3 tsk fiberHUSK
  • 3 dl fuldkorn speltmel
  • 2 æg
  • 300-350 g gulerødder – revet
  • 4 spsk honning
  • 2 tsk salt
  • 10-14 dl hvedemel (du kan også vælge at udskifte 1/3 af hvedemelet med grovere meltyper)
  • 1 dl olie

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gæret i det lune vand.
  2. Tilsæt resten af ingredienserne – ælt virkelig godt igennem – dejen skal være elastisk og meget klæg.
  3. IMG_4985
  4. Tildæk dejen og lad den hæve i skålen i 30 minutter.
  5. Tænd ovnen på 215 grader – varmluft.
  6. Sæt “klatter” af dejen på en bageplade beklædt med bagepapir – jeg bruger blot en spiseske og former en smule med fingrene når bollerne er sat af på pladen og har hævet.
  7. Lad bollerne efterhæve i ca. 20 minutter og pensl dem med æg eller kaffe.
  8. Lige før du sætter bollerne i ovnen, skrues ned til 195 grader.
  9. Bag bollerne i 10-14minutter – afhænger af størrelsen. Bollerne er bløde men har fået god fast skorpe.

Bollerne er fantastiske i madpakken, som morgen eller frokostboller. Vi brugte dem som burgerboller med salat og lækker kylling – uhm… ♥

IMG_4992 IMG_4993

Bollerne er bestemt fryseegnet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *