Gurkemeje boller med kokos

IMG_7294IMG_7288

I dag er ungerne og jeg hjemme og nyder, at vi har tid til en stille og rolig morgen – for i morgen skal alle undtaget Merle ud af døren til tiden – for jeg har en arbejdsdag i vente ♥ Så i dag skulle der hygges lidt ekstra – så Merle og jeg listede i køkkenet i aftes, efter en dejlig gåtur – og nød, at alle drengene var gået i seng – mens vi lavede en ny opskrift.. Det blev til disse lækre gurkemeje boller med kokos.

De er smukke pga. gurkemejen og har lidt sødme pga. kokos – det er ikke noget der smager igennem, så hvis du ønsker dig en tydelig smag af kokos, så skru endelig op for kokosmelet og lidt ned for det øvrige mel ♥

Bollerne er saftige med en lidt sej krumme – og holder sig fint fugtige – vi valgte kærnemælk til vores boller – men jeg er sikker på at mandelmælk eller soyamælk ville give samme krumme. Du kan sagtens lave bollerne på udelukkende vand – jeg vil mene, at de bliver nærmest lige så saftige – men måske knapt så “seje” i skorpen ♥

Bollerne røres sammen aftnen inden du skal servere dem – hvis du vil have dem hurtigere, så skru blot op for gæret – til 50 g og lad dem hæve et par timer ♥

Lækre i madpakken, på skovturen, til morgenmad eller til brunchen ♥

Ingredienser til ca. 18 stk.

  • 5 dl vand
  • 2 dl kærnemælk – eller blot 2 dl vand endnu – eller mandel, soyamælk – det du har ♥
  • 10 g gær
  • 500 g hvedemel eller ølandshvede
  • 150 (ca.) g grovere mel – jeg brugte grahamsmel
  • 2-3 tsk gurkemeje
  • 1 dl kokosmel
  • lidt flagesalt
  • lidt sirup – det du lige har
  • 10 g chiafrø – kan sagtens udelades

Fremgangsmåde.

  1. Rør gæret ud i vand og tilsæt mælken.
  2. Rør alle de øvrige ingredienser i – kan sagtens gøres af et barn hvis du er heldig at have hjælper på ♥ Dejen er lind og helt blød. Din dej skal hellere være for tynd end for tyk – du kan altd tilsætte lidt mel når de skal bages.
  3. Sæt skålen med låg eller folie på køkkenbordet natten over.
  4. Næste morgen – eller ca. 8-10 timer efter – tænder du ovnen på varmluft – 210 grader. Rør gangske kort i dejen for lige at fornemme konsistensen. Du skal kunne sætte boller af med en spiseske – men den skal være blød – flyde en smule ud, men stadig holde formen som en “klat”.
  5. Lad ovnen blive godt gennemvarm, før du sætter bollerne i ca. 12-15 minutter.

IMG_7292

Tip: Jeg laver altid denne portion . også selvom vi kun er 5 til at spise – enten bliver de spist over et par dage – og det kan de sagtens holde sig, eller også fryser jeg den ene halvdel ned. Ved jeg at de skal fryses ned, så giver jeg altid den del af bollerne lige 5 minutter mindre i ovnen – lader dem kun lige tage lidt farve – på denne måde har jeg mulighed for at varme dem op i ovnen, direkte fra fryseren – uden at de bliver hårde i skorpen ♥

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>