Appelsin muffins med kaneltopping

IMG_3505

Her hos os er Halloween en dejlig anledning til lidt efterårs hygge – græskarudskæring og bagning i dejligt selskab af masser af stearinlys og barnelatter ♥

I dag var en af de dage hvor vejret hjalp os til beslutningen om at bage – bare sådan fordi ♥ Valget faldt på disse muffins – fordi de er nemme, lækre og hurtige. Det tog ikke lang tid at trylle dem om til Halloween muffins – lidt orange pastafarve og vupti ♥

Ingredienser – 12 stk.

  • 225 g mel
  • 1 ½ tsk bagepulver
  • 75 g sukker
  • 1 æg
  • 2 dl væske – her har jeg brugt 1½ dl mælk og ½ dl frisk presset appelsinsagt
  • skal af 3/4 appelsin
  • 75 g smeltet smør

Frosting med kanel og oreo

  • 100 g flødeost – ikke light
  • 50 g smør- stuetempereret
  • ½ tsk vaniljeekstrat
  • ½ tsk kanel – eller 1 tsk – smag den til så du rammer din smag
  • orange pasta eller frugt farve
  • evt. lidt knust oreokiks

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 185 grader – varmluft
  2. Sigt hvedemel og bagepulver og tilsæt den fintrevne appelsin skal.
  3. Pisk æg og sukker luftigt og tilsæt skiftevis mælk/appelsinsaft og mel/bagepulverblandingen under omrøring. Tilsæt det smeltede ( og lidt afkølede) smør .
  4. Fyld dine muffins forme ca. 3/4 op med dejen og bag dem i ca. 15 minutter.

Du kan vælge at bruge lime eller citron i stedet for appelsin. Tilsætter du kakao til dejen – f.eks. 2-3 tsk har du de nemmeste brune kakao muffins. Denne grund dej kan varieres i det uendelige ♥

Lav frostingen klar mens dine muffins køler af.

  1. Pisk det stuetempererede smør sammen med flødeosten og vaniljeekstraten. Du kan også vælge rom eller anden spiritus som smagsgiver. Her har jeg valgt kanel, som i frosting ikke smager for julet men giver god smag op imod flødeost/flormelis smagen.
  2. Tilsæt evt. den orange farve og kanelen.
  3. Pisk og tilsæt gradvis flormelis indtil cremen er fin og jævn – du skal kunne lave “toppe” i den uden at det glider sammen.
  4. Put toppingen i en sprøjtepose – eller frysepose. Hvorvidt du bruger tyl eller blot klipper et hul i fryseposen har ingen betydning ♥
  5. Læg toppingen på køl indtil dine muffins er kølet helt af.
  6. Pynt dine muffins med toppingen og med den pynt du kan lide. Her har mine skønne unger valgt knuste Oreokiks og lidt magi – i form af pufsukker, som jo eksploderer dejligt på tungen ♥

IMG_3507 IMG_3512

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>