Havregrynskugler – på kondenseret mælk

Havregrynskugler med kondenseret mælk

Min seje dreng er hjemme i dag og vi tryller lidt i køkkenet ♥ Det er blevet til skønne Bounty og nu står vi her med en halv dåse kondenseret mælk – man hælder jo ikke de skønne dråber i vasken… Man finder da på en ny opskrift og det var lige hvad vi fik lyst til ♥

Havregrynskugler holder vi meget af, men vi fik lyst til at nytænke dem lidt… Som sagt, så gjort ; her er en skøn udgave uden smør men med den dejlige kondenserede mælk. Vi har tilsat lidt julekrydderier, men synes nu bagefter at kuglerne sagtens kunne være lavet udelukkende på de øvrige ingredienser. Disse havregrynskugler er ikke sådan nogle man bare spiser løs af, de mætter og er skønne med en kop kaffe ♥

Ingredienser – ca. 40-50 stk.

  • 200 g kondenseret mælk
  • 5 g blandet julekrydderi – f.eks. brunkagekrydderier
  • 75 g kokosmel
  • 50 g hakkede mandler
  • 4 tsk god usødet kakao
  • 1 knivspids salt
  • 50- 75 g havregryn

 

Fremgangsmåde:

  1. Bland alle ingredienser sammen og spæd evt. lidt til med havregryn og kokosmel, hvis du synes at kuglerne bliver for klistrede.. De må endelig ikke være tørre, da den kondenserede mælk “stivner” når den sættes på køl – og så virker kuglerne kedelige, hvis de er blevet for tørre.
  2. Det er noget herligt griseri på hænderne, men det er umagen værd ♥ Når kuglerne er rullet, så tril dem i kakao og læg dem i køleskabet i en dåse- pas på, det er som om de bare forsvinder ♥

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.