Hjemmelavet praliné

IMG_5877

Det her er en af de ting du skal unde dig selv, at have i dit køkken – praliné er prikken over i ´et – toppen af kransekagen, fantastisk på alt – skærekager, is, mousser, hjemmelavet chokolader, fransk nougat, cheesecakes ♥

 

Og hvad er det så ??? Det er en sød masse – lavet på ristede, malede hasselnødder, valnødder og mandler ( f.eks. ) som er “overhældt” med karamel, afkølet og til sidst blendet med en smule chokolade, til en fantastisk masse – som smagsmæssigt minder om nougat – men som knaser og nærmest “eksploderer” i munden ♥ Tro mig – det er guld for ganen ♥

Du kan opbevare din praliné i en lufttæt beholder ved stuetemperatur – her holder den længe og du har altid mulighed for at give “lige the final touch” til dine lækkerier ♥

Ingredienser – praliné – inspireret af Claus Meyer.

  • 200 g mandler, hasselnødder, valnødder – de nødder du holder af
  • 200 g sukker
  • 1 dl vand
  • ½ vaniljestang
  • flormelis
  • 25-50 g god mørk chokolade

Fremgangsmåde – Praliné:

  1. Varm ovnen til 180 grader og fordel mandler eller nødder på bageplade med bagepapir. Bag dem gyldne i ca. 10 minutter og lad dem ligge på pladen når de kommer ud af ovnen. Mandler skal der ikke gøres noget ved, men f.eks. hasselnødder skal afskalles- nuldr og gå udenfor og pust skallerne væk.
  2. Når mandler og nødder er afkølet, så fjern dem fra bagepladen og drys den med flormelis.
  3. Lav en karamel af vand og sukker- bring det i kog og lad det koge til det karamelliserer. Tilsæt nødder og mandler når karamellen er gylden, rør rundt i blandingen og hæld det hele ud på bagepladen med flormelis.
  4. Lad blandingen køle helt af og hak den i mindre stykker. Kør den sammen med vaniljekorn i en  blender indtil blandingen er sammenhængende og finkornet. Hak din chokolade fint og kør den sammen med blandingen for at samle pralinéen.

Pas godt på med at smage på herlighederne – det er fuldstændig fantastisk – og jeg ved af erfaring at skålen skal stå udenfor rækkevidde ♥

Jeg har bl.a. brugt den skønne praliné i denne mazarin med hvid mousse samt på mine no bake cheesecakes med Nutella.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>