Hurtigt brød i rømertopf med birkes og speltflager

IMG_5110IMG_5113

I går var det lidt trist og koldt.. Vi havde en masse på programmet, men havde lyst til en lækker frokost. Derfor lavede vi dette hurtige og nemme brød – vi brugte rømertopfen og gav ikke brødet tid til at hæve.. Det kan du sagtens gøre – det vil bare blive endnu mere luftigt. Brødet valgte vi at “fylde” med dejlig speltmel, speltflager og yndlings ingrediensen hos børnene: blå birkes i gode mængder ♥

Bag brødet til en brunch – til en hyggelig morgen eller dejlig frokost. Brødet er saftigt og har en skøn lidt nøddeagtig smag ♥ Velbekomme

Ingredienser til et stort brød:

35 g gær

5 dl skummetmælk – lun

2 dl vand

1 tsk groft salt

2 spsk mørk sirup

½ dl olivenolie

25 g blå birkes

5-10 chiafrø

1-3 spsk HUSK

100 g havregryn

150 g durummel

125 g fuldkorns speltmel

250-300 g hvedemel

40 g speltflager

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 235 grader – og sæt rømertopfen ind.

Rør gæret ud i den lune mælk og tilsæt vandet.

Tilsæt de øvrige ingredienser – undtaget speltflagerne. Hold hvedemel tilbage – dejen skal være ret lind og nærmest flydende – jeg ved ikke om du kan fornemme på dette billede, hvor lind den egentlig skal være..

IMG_5095

Når dejen er klar, så vend speltflagerne i dejen og hæld dejen i den brandvarme rømertopf. Drys med flager ovenpå og tryk dem lidt ned i dejen. Spray evt. med lidt bagespray.

Bag brødet med låg på i ca. 30- 40 minutter. Tag låget af og giv det endnu 5 minutter – hold godt øje med at flagerne ikke bliver for mørke.

Tag brødet ud på en rist med det samme og lad det køle af. Brødet er svært at skære når det er lunt, men er besværet værd – det er SÅ lækkert.. Som I kan se, kunne vi ikke vente – derfor den lidt klæge konsistens ♥

Brødet holder sig saftigt og lækkert i 2-3 dage.

IMG_5117

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *