Hvid trøffel bastognedrøm

IMG_7150IMG_7162

I dag har jeg fri og dagen nydes i fulde drag – på en helt og aldeles selvforkælelsesmåde ♥ Med bloggeri, med kagebagning i boblen og med udvikling af nye opskrifter.. Senere kommer 3 skønne drenge og gør dagen helt fuldendt i vores skønne sommerhus ♥ I aften kommer vores far hjem – efter en nat på job – en arbejdsdag på 30 timer i træk… Han skal have det præcis som han ønsker sig – god mad, et glas vin og så på hovedet i seng – puttet af os som holder af ham ♥

Denne kage er en helt ny og lidt spændende opskrift – udviklet i dag og testet.. Lavet fordi vi i morgen får skønne venner på besøg – til en forældreweekend i vores skønne sommerhus, inden vi på søndag vender næsen hjem igen – med hjertet fyldt med gode minder, sol, sommer og fuglekvider ♥

Kagen er sammensat af en bund lavet på skønne bastogne, fyld af massevis af ristede og karamelliserede nødder, nougat og kondenseret mælk med lækker hvid chokolade – med lidt friskhed fra de skønne citroner og med en top af knasende nødder.

Ingredienser — en springform på ca. Ø24 cm

  • 200 g bastognekiks
  • 200 g digestives – fuldkorn eller almindelige
  • 175 g smør
  • 100 g nougat
  • 150 g blandede nødder og mandler
  • Hvid trøffel:
  • 150 g fløde
  • 150 g Hvid callebaut 28% eller anden god hvid kvalitets chokolade
  • 1 ds kondenseret mælk
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 4 past. æggeblommer
  • 2 økocitroner – saft heraf – ca. 0,75 dl
  • pynt – evt. nødder – vafler eller friske frugter

Fremgangsmåde:

  1. Blend kiksene og smelt smøret – bland det sammen og tryk det i din form – og meget gerne godt op ad siderne.
  2. Bag din bund ved 200 grader i ca. 15 minutter.
  3. Lad bunden køle.
  4. Smelt nougat og vend dine ristede nødder / mandler i nougaten. Hæld det i midten af den afkølede bund og spred det fint ud. Sæt kagen på køl.
  5. Riv citronerne og pres saften ud.
  6. Kog fløden op – til lige under kogepunktet – tag gryden af varmen og rør chokoladen i – vent 1 minut med at røre rundt og rør så stille og roligt, til massen er ensartet. Lad den køle.
  7. Pisk citronsaft og kondenseret mælk, med æggeblommerne  til det er tykt og luftigt. Vend chokoladen i blandingen, når chokoladeblandingen er kølig.
  8. Hæld fyldet over den kølige bund og sæt den på køl til næste dag. Den vil sætte sig og være fast, når den næste dag skal skæres – ren magi ♥

IMG_7156

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>