Ingefær cookies

Ingefær cookies

IMG_7755-001 IMG_7757

Nu er det længe siden at jeg har været i min bageboble – der er fart på for tiden og det går naturligvis ud over tiden til at bage… Men i dag fik vi sådan lyst til, at kickstarte julen lidt – og det blev til disse ingefær cookies som er fuldstændig fantastiske – både sprøde og samtidig bløde og “chewy” på samme tid.. Sådan nogle vi altid vender tilbage til – at de tager ca. 15 minutter at lave ( og endnu kortere tid at spise – hævder mine skønne unger ;o) gør dem til en af vores klare favoritter..

Prøv dem – jeg lover at du ikke bliver skuffet ♥

Ingredienser:

  • 175 g sukker
  • 1/4 dl sirup – jeg valgte den lækre karamelsirup – den har vi bla i butikkerne i Rønne og Svaneke ( Svaneke Chokoladeri )
  • 1 æg
  • 250 g hvedemel – erstattes med den røde blanding fra Finax hvis du ikke tåler gluten – dog skal du bruge en smule mere – ca. 350 g.
  • 125 g smør
  • 75 g god chokolade -jeg valgte hvid
  • 1 tsk ( eller mere, hvis du som jeg er vild med ingefær ) frisk revet ingefær – gerne med skal hvis den er økologisk
  • ½ tsk nelliker
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk natron
  • ½ tsk groft salt
  • Evt. hakkede mandler

Fremgangsmåde:

  1. Æg, sukker og sirup piskes. Tilsæt ægget.
  2. Smuldr smørret og tilsæt resten af ingredienserne. Saml dejen og form den til aflange pølser – som her.
  3. IMG_7743
  4. Læg dem på bagepapir og bag dem ved 185 grader i ca. 12 minutter – hold godt øje med dem – de bager videre når de kommer ud, så tag dem når de begynder at være en smule gyldne.
  5. IMG_7745
  6. Lad dem køle et øjeblik og skær dem ud mens de endnu er bløde. Lad dem køle helt og nyd dem !
  7. Opbevar dem i en lufttæt beholder hvor de holder sig skønne i 1 uges tid ( måske mere – men her er de altid spist før der går længere tid )
  8. IMG_7755

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.