Jule biscotti med appelsin og mandler

IMG_3855

 

Søndag, ild i brændeovnen, kold gåtur i skoven og hjem og råhygge.. Dagen startede med besøg af en kær og savnet veninde♥ Nu slapper vi af og det kalder for 3 gang i dag på et besøg i min bageboble ♥

Hvem holder ikke af en knasende biscotti – det gør jeg i al fald og nu må der laves en juleudgave ♥ Denne julesmåkage er fortræffelig til en kop varm kaffe, men kan nærmest spises på alle tider af døgnet efter min mening. At den tager ganske kort tid at lave, gør den ikke mindre attraktiv ♥ Faktisk kan jeg se på de indlæg der er lavet idag, at det vist er de hurtige opskrifter der har “vundet” mit hjerte i dag – men pyt, sådan skal det også være ind imellem her i den søde, men travle juletid ♥

Ingredienser til ca. 40-50 stk.

  • 175 g sukker
  • 50 g muscodavo sukker eller brun farin
  • 225 g hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk nelliker
  • 150 g mandler med hinde
  • reven skal af 1 appelsin eller citron ( det du har eller holder mest af )
  • 2 æg
  • 1 æggeblomme

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 175 grader
  2. Bland de tørre ingredienser sammen, vask appelsinen og riv den.
  3. Kom resten af ingredienserne i og ælt til en ensartet masse.
  4. Form dejen til 2 aflange pølser ca. 20 cm lange og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter. IMG_3781
  5. Tag stængerne ud af ovnen og lad dem køle en smule. Skær dem i stykker – ca. 1 cm brede og læg dem på pladen. Bag dem igen i ca. 10 minutter.IMG_3783
  6. Lad dine biscotti køle helt af på en bagerist før du putter dem i en kagedåse ♥

IMG_3827

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *