Julede boller med banan og kanel

IMG_3737

Om lidt kommer mine skønne unger hjem med hver deres legekammerat ♥ Jeg ved at de holder af duften af nybagt brød – hvem gør ikke det ♥ Så jeg er gået igang med lidt forkælelse – sund, vel at mærke ! Jeg har overmodne bananer liggende i køleskabet og normalt ville de blot blive skåret i stykker og frosset ned til sund dessert, men idag bliver de til bananboller – med masser af jul ♥ Jeg har tilsat lidt grahamsmel – men vil du holde dem glutenfri kan de sagtens laves på mandelmel eller malede hvide bønner.

Bollerne er perfekte til en sund eftermiddags snack eller til sund forkælelse i madpakken ♥ Kan stærkt anbefales med en skive ost og en god kop kaffe ♥

 

Ingredienser til 10 større og 20 små boller

  • 7½ dl lunkent vand
  • 2 dl havregryn
  • 20 g HUSK
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 3 spsk kanel
  • ½ tsk stødt nellike
  • 1 tsk salt
  • 5 godt modne bananer
  • ½ dl kokosmel
  • 2 store æg
  • 300 g grahamsmel
  • evt. 100-200 g hakket chokolade – jeg brugte hvid fra marabou

Fremgangsmåde:

  1.  Blend havregrynene og hæld dem i vandet, sammen med HUSK og lad det trække mens du moser bananerne.
  2. Tilsæt alle krydderier og æg og rør godt
  3. Tilsæt de moste bananer og rør melet i. Dejen skal ikke være tør – faktisk ret våd og skal ikke formes med hænderne, men sættes i “klatter” på bagepapiret. Bollerne hæver ikke ret meget.
  4. Hvis du vil kæle ekstra meget for ungerne, så tilsæt lidt hvid chokolade – det faldt i god jord herhjemme ♥
  5. Sæt klatter af dejen på bagepapir og drys evt. med kanelsukker.
  6. Bag dine boller ved 175 grader i ca. 30 min til de er let gyldne.

Bollerne virker nærmest ubagte, da de er meget klæge i konsistensen, men lad dem køle på en rist, så sætter de sig. De smager himmelsk lune – med lidt ost eller peanutbutter ♥

Efter børnenes mening smager de lidt som en skøn mellemting af boller og kage – og at de er sunde, mor – det gør ingenting ♥ Bollerne holder sig saftige og lækre i lang tid – sagtens i op til 5 dage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>