Kærnemælks kærlighed

IMG_3317

Lørdag stod den på arbejdsdag i børnhaven – en hel formiddag med skønne unger som løb hjemmevante rundt og nød at vi forældre havde al den tid i verden – og så i deres elskede børnehave ♥ Hygge ved symaskinerne, tegnerier på gulvet og masser af smittende latter ♥

 

Da vi kom hjem, fortsatte hyggen.. En kærnemælk i køleskabet blev årsagen til disse 2 skønne kager – en børnefavorit, sød, svampet og mild i smagen – en rigtig klassens time kage, som alle holder af. En voksen kage med skøn friskhed fra citron, karamelagtig konsistens fra den hvide chokolade og masser af personlighed gennem det skønne svampede “bid” som kærnemælken giver. Jeg holder meget af at én kage på denne måde bliver til 2 vidt forskellige – blot ved at tilføre lidt magi ♥

Ingredienser – til 2 kager – i alt 10-12 personer

Børneudgave:

  • 230 g rørsukker
  • 230 g sirup
  • 2 tsk natron
  • 1 tsk vaniliesukker
  • 475 g hvedemel
  • 100 g marcipan – revet

Voksenkage tilsættes :

IMG_3366

  • 75 g Callebaut hvid 28 %
  • 1 citron – skal og saft heraf
  • ½ dl kærnemælk

Chokoladekræs:

  • 1½ dl. fløde
  • 100 g Callebaut 70,4 % eller anden god mørk chokolade
  • evt. rom ( efter smag)

På denne kage valgte jeg efterfølgende at overtrække voksenkagen med hvid Callebaut chokolade. Lidt pynt blev det til – revet citron og frysetørrede brombær.

  1. Tænd ovnen på 175 grader
  2. Smør en sandkageform ( rugbrødsform) og en lille tærteform – eller en stor form, hvis du blot vil bage en stor kage ♥
  3. Bland rørsukker, sirup, natron, vaniliesukker, marcipan og hvedemel. Tilsæt kærnemælken lidt ad gangen og rør godt, så dejen er fin og glat.
  4. Hæld dejen ( hold halvdelen tilbage hvis du ønsker at få en kontektagtig kage ud af halvdelen og tilsæt hcid chokolade og skal samt saft af citronen – før du kommer denne del i en smurt form ) i formen og bag den i 45 minutter ved. 175 grader til kagen er fin gylden. Lad kagen fra sandkageformen afkøle på en rist.
  5. Lav chokolade ganachen. Bring fløden i kog og tilsæt chokoladen og rør til den er smeltet.
  6. Lad massen køle lidt af og smag til med f.eks. rom. Hæld eller smør ganachen ud over kagen og stil den på køl. Opbevar kagen i køleskabet.

IMG_3327 IMG_3355

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *