Vores morgen-kakao granola

IMG_5085IMG_5089

Lækkerier til morgenmad – ja tak det kan vi lide herhjemme.. Og det er lige præcis hvad det her er.. Ikke at den kun spises til morgen her – faktisk bruger vi den til eftermiddags snack, til hygge i en sund “slikskål” på hverdage og som ” vi-er-sultne-og-maden-er-ikke-helt-klar-redning ♥

Granolaen ( granola er jo egentlig blot et andet ord for musli – dækker bot over morgenmads blanding bestående – typisk af havregryn og en masse andre kornsorter samt bær og nødder i en skøn forening)kan laves af lige det du holder af. Hvis jeg skal bruge mit til noget særligt – brunch etc laver jeg lidt hjemmelavet knasende karamel og blander i – og tilsætter lidt god mørk chokolade ♥ – her er blot en af vores versioner:

Mængderne kan du frit variere udfra hvad du lige har – jeg har her lavet ca. 500 g i alt:

  • Musli – din yndlings eller rester af den – herved fremkommer al vores granola
  • havregryn/ ruggryn
  • kokosmel
  • skårne kerner
  • græskarkerner
  • solsikkekerner
  • speltflager/rugflager
  • tørrede abrikoser og lignende
  • tranebær/rosiner eller begge
  • gojibær/morbær
  • hørfrø
  • blå birkes
  • mandler – eller andre nødder som du holder af
  • 2-3 tsk god usødet kakao
  • ca. ½-1 dl god flydende honning eller sirup

Fremgangsmåde:

  1. Bland alle lækkerierne sammen – rist evt. nødder og kerner lidt på en varm pande først – er du i godtehumør, så rist det i lidtkokosolie – som giver en helt fantastisk smag
  2. Bland herlighederne i en stor skål og put kakao og honning i. Vend det hele godt rundt og kom det hele på en bageplade beklædt med bagepapir.
  3. Rist det hele i ovnen ved 185 grader i 5-10minutter – hold godt øje med sagerne. Når du tager det ud, virker det hele lidt fugtigt og trist, men bare vent – når det får lov at tørre godt op, er det hele lækkert sprædt.
  4. Opbevar din granola i en lufttæt beholder og nyd det ♥

Hos os er det meget populært at have en lille dåse med i madpakken – fyldt med disse herligheder ♥

IMG_5077

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>