Karameliseret brownie med 3 slags chokolade

IMG_5448IMG_5455

En kær ven har fødselsdag og ønsker sig en kagebuffet ♥ Det er jeg sikker på at han får – min kære mand tager afsted og fejrer ham og med sig får han selvfølgelig lidt lækkerier til fødselaren ♥ Denne her er den ene kage som vil ledsage ham – den anden er min skønne “konfektkage” aka choko-kokossnitter, som altid er vidunderlige.. Den tredje er den dejlige “modsætning” til brownien; blondien ( og denne gang med lakridsfudge )  ♥ Kagerne skal med til Hvidovre og derfor bliver der desværre ingen pynte-ganache-lækre kager i denne omgang.. De må vente, til vi drager på besøg hos selv samme kære venner ♥ Jeg lover at “trylle” i køkkenet ( sammen med jer ), når vi kommer på besøg ♥

Jeg er dog ret sikker på, at denne chokoladekærlighed vil bringe lykke – den er helt speciel, men falder på en eller anden måde altid i alles smag.. Brownien er chokolade-kraftig, overfladen sprød karamel og lige under overfladen lurer den bløde “chewy” karamel ♥

Ingredienser til ca. 12 personer

  • 200 g callebaut 70,6% eller anden god mørk chokolade
  • 200 g smør
  • 3 æg
  • 2½ dl sukker
  • 1½ dl hvedemel
  • 1½ dl god usødet kakao
  • en knivspids salt
  • 60 g callebaut 33,6% eller en anden god lys chokolade
  • 60 g callebaut 28% eller en anden god hvid chokolade
  • 60 g callebaut 70,4% eller en anden god mørk chokolade
  • 1 dåse eller 400 g kondenseret mælk

Fremgangsmåde:

  1. Smelt smørret sammen med den mørke chokolade.
  2. Pisk sukker og æg luftigt og vend chokoladeblandingen i æggesnapsen.
  3. Sigt kakao, mel og salt i.
  4. Hæld dejen i en form på ca. 30 X 30cm beklædt med bagepapir.
  5. Drys hakket lys,hvid og mørk chokolade ud over dejen og hæld til sidst den kondenserede mælk ud over i et jævnt lag.
  6. IMG_5438IMG_5440
  7. Bag kagen ved 170 grader i 40-50 minutter – hold godt øje med kagen i de sidste 10 minutter – så karamellen ikke få for meget og bliver for mørk.
  8. Lad kagen køle og sæt den gerne på køl natten over. Næste dag kan den skæres i små fine firkanter og serveres. Brownien er fantastisk som den er – men er også skøn med en kugle vaniljeis og lidt bær ♥

IMG_5450

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>