karamelbrownie med 3 slags chokolade og pistacienødder

IMG_3587

I morgen er det Elliots fødselsdag og hans skønne søster har bagt en fodboldkage til ham.. De voksnes smagsløg skal forkæles med en helt speciel brownie som jeg er ret sikker på vil falde i god jord.. Den perfekte kombination af chokolade – en luksus brownie med 3 slags chokolade og en lækker karamel med havsalt – drysset med skønne pistacienødder ♥ At sætte tænderne i denne her var en skøn fornemmelse – den der man mærker helt nede i maven og som gør at det er lidt svært at gå forbi køleskabet ♥

Prøv den – du bliver ikke skuffet !

Ingredienser – 8 personer. Fad  på ca. 20 x 20 cm.

  • 125 g Callebaut 70,4% eller anden god mørk chokolade
  • 110 g smør
  • 130 g brun farin
  • 2 æg
  • 3/4 dl god kakao
  • en knivspids salt
  • 3/4 dl mel
  • 50 g hvid Callebaut 28% eller anden god hvid chokolade
  • 50 g mørk Callebaut 70,4% eller anden god mørk chokolade
  • 50 g lys Callebaut 33,4 % eller anden god mælkechokolade

Karamel

  • 1 ds kondenseret mælk
  • 140 g sukker
  • 120 g smør
  • 1½-2 tsk hav salt
  • 100 g pistacienødder
  1. Smelt den mørke chokolade med smørret.
  2. Tilsæt den brune farin og pisk. Tilsæt æggene og pisk det rigtigt godt sammen.
  3. Tilsæt nu mel, kakao og salt og pisk igen til det hele er godt arbejdet sammen.
  4. Kom knapt halvdelen af dejen i en form beklædt med bagepapir og bag den i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 10 minutter.
  5. Rør den hakkede chokolade – den mørke, lyse og hvide chokolade i brownien.
  6. Imens kagen er i ovnen, laves karamellen. Bland kondenseret mælk, smør og sukker i en gryde og kog det stille og roligt op til en temperatur på 115 grader – har du ikke et bolchetermometer, så kog karamellen til den er tyk – og det tager ca. 15-20 minutter. Rør i karamellen HELE tiden, ellers brænder den på ♥ Tag karamellen af når den har den rette temperatur og rør havsaltet i.
  7. Tag brownien ud af ovnen og hæld den skønne karamel over den. Spred pistacienødderne over karamellen og læg det sidste af brownien ovenpå.
  8. Sæt brownien i ovnen igen og bag den i ca. 35-40 minutter.
  9. Lad brownien køle af – det tager flere timer – du kan sagtens hjælpe den lidt på vej og sætte den i køleskabet. Brownien bages gerne dagen før du skal bruge den – står den i 2 dage, bliver den bestemt ikke ringere.. Hvis du kan lade den stå så længe, det gik i al fald ikke her.. ♥ Hvis man er til chokolade og karamel er dette en magisk blanding ♥
  10. Skær brownien i små firkanter og server den som den er – kold og evt. med en lille kugle is og friske bær.
  11. Opbevar din brownie i køleskabet hvor den kan holde sig i op til en uge uden at blive det mindste kedelig ♥

IMG_3584 IMG_3583

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>