Karamelliseret marcipankage

IMG_5752IMG_5757

Jeg holder ufatteligt meget af kondenseret mælk ♥ Jeg synes at de skønne dråber, giver en masse dybde til bagværk, konfekt, kager og en masse andet af de søde ting jeg holder sådan af at kreere ♥

Den kondenserede mælk har jeg tidligere brugt i brownies – bl.a. denne karamelliserede brownie, i mine desserstænger samt i karameller.. Men jeg har længe tænkt, om jeg skulle kaste mig ud i et forsøg med, at karamellisere en anden type kage.. Så nu er forsøget gjort – og det er ikke sidste gang ! Resultatet er den skønneste, svampede og perfekt søde smagsforstærkning af marcipanen i denne kage.

Karamellen trænger ned i kagen og giver smag til både midte og kanter – bobler op i siderne og – uhm…♥ Når kagen opbevares i køleskabet har den en skøn fast konsistens – næsten som en konfekt – blot ikke så tung. Den kan sagtens serveres som den er – der er masser af smag og forskellige konsistenser.

Udgangspunktet for denne kage, er disse lækre muffins som jeg lavede til Merles legegruppe forleden dag – jeg har blot snuppet ca. 1/3 af dejen og tilsat lidt ekstra lækkerier.

Ingredienser til en springform på Ø23cm – ca. 8-10 personer

  • 75 g smør – stuetempereret
  • 90 g sukker
  • 2 æg
  • 100 g marcipan – 75 g kan også gøre det ♥
  • 75 g chokolade – til denne har jeg brugt hvid og lys chokolade
  • ½ -1 økocitron – skal og saft heraf – kan sagtens udelades, jeg holder blot af at der smagsmæssigt er lidt modspil til det søde ♥
  • 0,75 dl mælk
  • ½ tsk bagepulver
  • 150 g hvedemel
  • 1/3-1/2 dåse kondenseret mælk
  • Lidt mandelflager eller hakkede mandler

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 175 grader
  2. Pisk smør og sukker luftigt og tilsæt æggene et ad gangen – pisk godt efter hver af æggene for at beholde luften i dejen.
  3. Tilsæt citronskal, saft, marcipan, mælk og pisk godt sammen.
  4. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen.
  5. Tilsæt den hakkede chokolade tilsidst – tilsæt evt. kun 3/4 af chokoladen og drys resten over dejen senere – se punkt ?
  6. Smør en springform – jeg bruger altid bagespray – og kom dejen heri.
  7. Drys den resterende chokolade overdejen og hæld den kondenserede mælk over. Drys med mandelflager.
  8. Bag din kage i ovnen i ca. 35 minutter – hold øje med karamellen på toppen og læg evt. et stykke sølvpapir over formen de sidste 15 minutter.
  9. Lad kagen køle af og nyd den ♥
  10. Opbevar kagen i køleskabet for at få den konfektagtige konsistens som de gyldne dråber giver – kagen holder sig perfekt i 5-7 dage på køl og bliver ikke ringere af at stå et par dage.

Tip: resten af den kondenserede mælk kan du opbevare på et glas på køl eller f.eks. lave lidt lækre karameller – f.eks. disse dejlige kærligheder ♥

IMG_5751

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>