Key lime pie a la bagemagi

IMG_7089IMG_7085

 

Forleden dag var det jo fars dag ♥ og vi har en fantastisk én af slagsen – derfor skulle vi forkæle ham lidt ekstra, da han kom hjem fra job.. Han er en af dem som knokler – også på helligdagene, så også på fars dag havde han helt almindelig arbejdsdag ♥

Jeg har længe kigget lidt efter en god opskrift på en skøn version af denne lækre kage – key lime pie ♥ Jeg har her sammensat en opskrift, som jeg synes er fantastisk – de dejlige bastognekiks med den lidt krydrede smag – næsten karamelagtig ♥ og den syrlige men samtidigt søde smag af skøn lime – på toppen valgte jeg, at lave en italiensk sej marengs – men en anden mulighed er at toppe pien med en flødetopping. Min pynt består af det fantastiske hybenrosesukker, som jeg fik lyst til at lave, da mine kaosengle kom stolte hjem med en pose med hybenroser – plukket på en selv-opfundet- pirattur rundt omkring i området ved vores dejlige sommerhus ♥ Opskriften finder du her.

Denne skønne kage er nu på listen over favoritkager – den er fantastisk og nydes med velbehag her på 3 dagen efter den er lavet. Både vi voksne og vores lækre unger er glade for kagen og den kommer på programmet snart igen – det måtte jeg love en kær veninde, som ikke fik smagt den i denne omgang ♥ Måske kommer der lidt nyheder ind over kagen – jeg kan jo ikke rigtigt lade være ♥

Ingredienser – springform på Ø23 eller 6 små portionspies

Bund:

  • 250 g bastogne kiks
  • 250 g andre kiks – jeg brugte grove digestive
  • 200 g smør

Lime – creme:

  • 4-6 lime eller blandede citron – du skal bruge ca. 1½ dl limesaft og skal efter smag – og lidt til pynt
  • 1 ds kondenseret mælk
  • 4 past. æggeblommer

Italiensk marengs:

  • 100 g sukker
  • 65 g æggehvide
  • 50 g vand

Anden topping – fløde:

  • 2½ dl fløde
  • 3 spsk flormelis
  • ev. kornene fra en vaniljestang

Fremgangsmåde- bund:

  1. Blend kiksene til mel i en blender og bland dem med smørret. Tryk blandingen ud i en springform eller tærtefad – gerne langt op ad kanterne.
  2. Bag bunden ved 170 grader i ca. 15 minutter. Lad bunden køle helt af.

Fremgangsmåde – fyld:

  1. Bland kondenseret mælk med æggeblommer, skal og saft og pisk grundigt. Det vil begynde at tykne pga. den proces der foregår mellem syren i limen og den kondenserede mælk.
  2. Kom fyldet i den afkølede bund og bag pien ved 155 grader i ca. 20 minutter. Du kan også vælge at lade være med at bage din pie – processen mellem førnævnte syre og mælk, vil gøre at massen sætter sig alligevel – dog tager det lidt længere tid – gerne på køl til næste dag.
  3. Opbevar din pie på køl i minimum 2 timer før den serveres – gerne længere.
  4. Kort før serveringen laves toppingen og kommes på – pynt din pie som du har lyst – her har vi pyntet med sommer – i form af hyberosesukker fra hybenroserne omkring vores skønne sommerhus – og jeg kunne ikke dy  mig – for at teste min elskede bundsenbrænder lidt på toppene ♥

Fremgangsmåde – italiensk marengs:

  1. Kom sukkeret i en gryde sammen med vandet og lad det koge op til det har en temperatur på 115 grader – lidt sirupagtigt.
  2. I mens sukkermassen koger op piskes æggehviderne stive – til der dannes bløde toppe i skummet. Hæld siruppen i en tynd stråle – ned i æggehviderne – IMENS du pisker ( måske har du brug for en hjælpende hånd – for det her er varmt ) Pisk videre til marengsen er kølet helt ned – ca. 10-15 minutter,
  3. Fordel marengsmassen på kagen og pynt den som du holder af – du kan vælge at brænde overfladen lidt – det er alt efter smag ♥

Server for dem du holder af – i dag serveres vores key lime pie for vores skønne farmand – han faldt pladask for den ♥

Får I ikke spist hele kagen, holder den sig rigtigt fint på køl i 3 dage – den mister på ingen måde sin sprødhed og marengsen bliver ved med at være fløjlsblød og skøn ♥

IMG_7090IMG_7087

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>