Kiksekage med kondenseret mælk og bastogne

IMG_7273IMG_7281IMG_7279IMG_7276

Her kommer endnu et bud fra mig, på en anderledes kiksekage ♥ Jeg laver normalt min kiksekage på denne måde – med ganache af lækre sager som mørk chokolade og fløde – uden palmin og æg.. Denne her er supernem og indeholder hverken æg, fløde eller palmin..

Faktisk består størstedelen af kiksekagen af kondenseret mælk og mørk chokolade ♥ Den er fast i konsistensen som en skøn fudge og har knas fra kiks og de lækre puffede ris – en skønling at have i køleskabet – lækker som den er og tåler bestemt også selskab af vaniljeis på en varm sommerdag som dem vi heldigvis har i øjeblikket ♥

Ingredienser – til 15 kageglade personer – en brødform

  • 1 ds kondenseret mælk
  • 20 g smør
  • 250 g god mørk chokolade – gerne min. 70 %
  • 2-3 dl puffede ris – f.eks. rice crispies – gerne uden sukker på
  • ca. 10 bastogne kiks eller andre yndlingskiks
  • evt. skal af 1-2 økocitroner eller appelsiner
  • evt. friske bær til pynt

Fremgangsmåde:

  1. Smelt chokolade, kondenseret mælk, smør og evt. skal fra citrusfrugterne i en gryde – den skal gerne have en temperatur på ca. 85 grader ( brug stegetermometer eller sukkertermometer.. Rør ofte i blandingen !
  2. Beklæd en form med film eller bagepapir – jeg  synes film er bedst til denne her – da man derved er fri for for mange folder.
  3. Tag din chokolademasse fra varmen og start med et lag af denne i bunden – glat det ud med en dejskraber – pas på fingrene, det er varmt! Læg kiks ovenpå – efterfulgt af puffede ris – dernæst chokolade og fortsæt med 2-3 lag. Slut af med chokoladen. Pak kiksekagen ind – sørg for at filmen slutter helt tæt på overfladen af kiksekagen – så der ikke dannes kondens.
  4. Sæt kiksekagen i køleksabet i minimum 4 timer – så har den sat sig og er fast i konsistensen. Kagen er endnu bedre dagen efter ! Når den skal serveres, så skær tynde skiver eller små fine firkanter og server evt. med is eller friske sommerbær til.

IMG_7272IMG_7279

Kagen holder sig fint i op til 1½ uge på køl, pakket i en lufttæt beholder.

Hvis du aner noget lyserødt å mine billeder er det en smule hjemmelavet rabarbersirup, som jeg har hældt ud over mit første lag kiks – det har jeg ikke skrevet på i opskriften, da det jo gjorde kiksene bløde – smagen var fantastisk, men konsistensen forkert i det nederste lag pga. det – så jeg vender tilbage, når en perfekt løsning er fundet på dét ♥

IMG_7281

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>