Macaronkage aka kiksekage med macarons, valnødder og bær

IMG_6315IMG_6300IMG_6303IMG_6323

I morgen skal vi være sammen med skønne venner – og måske får vi bestilt efterårets ferie -sammen ♥ Det glæder vi os til ! Jeg snupper denne fantastiske kiksekage med, når vi skal mødes – den er en lidt nytænkt version af den klassiske kiksekage.. Der er intet palmin og heller ingen æg i min kiksekage – faktisk er kiksene udskiftet med hjemmelavede franske macarons – så rent faktisk er der vel egentlig ikke meget kiksekage over den ;o) Men skøn er den i al fald !

Normalt når jeg laver denne kærlighed, så er hele kagen med friske bær og macarons – men da én af de dejlige mennesker der skal nyde kagen i morgen, ikke er vild med bær og frugt i desserter – så har jeg jo en alletiders anledning til at tænke lidt ud af boksen ♥ Derfor er denne kage delt lidt i 2 – begge dele laves i samme form – blot har jeg valgt at lave lidt en anderledes udgave i den ene ende af kagen. Den ende vil bestå af macarons med massevis af lækre nødder i stedet for de skønne bær – og hindbærmarmeladen er udskiftet med lidt Nutella ♥

Hvis du synes, at det er for besværligt eller tidskrævende med hjemmelavede macarons – så køb almindelige makroner – de kan SAGTENS bruges ♥ Du kan også vælge at bruge valnødder eller f.eks. mandler uden at karamellisere dem – det smager også dejligt.

Ingredienser – makroner ca. 40 stk: – udgangspunktet er skønne Maja – Chocolat.dk s opskrift – hun er fantastisk til macarons !

  • 86 g mandler – malet til mel
  • 150 g flormelis
  • 80 g æggehvide
  • 50 g sukker

Fremgangsmåde- macarons:

  1. Blend mandlerne til fint mel – jeg har valgt, ikke at smutte dem først, da jeg her skal bruge dem lidt mere grove end ellers til macarons.
  2. Hæld flormelis ned til mandelmelet og blend videre.
  3. Hæld æggehviderne og sukker i en anden skål og pisk ved laveste hastighed i ca. 1 minut.
  4. Herefter piskes ved højeste hastighed et par minutter – til marengsen danner bløde toppe.
  5. Ved mandelmassen i hviderne og pres dejen mod siderne af din skål for at vende det forsigtigt sammen – samtidig med at luften beholdes i dejen.
  6. Hæld dejen i en sprøjtepose og sprøjt små runde cirkler ud på bagepapir.
  7. Lad de ubagte makroner stå og tørre ved sturtemperatur i ca. 30 minutter. Tænd din ovn på 160 grader.
  8. IMG_6278
  9. Bag dem i ca. 12 minutter – tag dem ud og lad dem sætte sig lidt, før du forsigtigt løfter dem over på en rist – og lader dem tørre helt færdig.
  10. IMG_6292IMG_6294

Ingredienser – karamelliserede valnødder:

  • 1 dl sukker
  • 100 g valnødder

Fremgangsmåde karamelliserede valnødder:

  1. Smelt sukkeret på en varm pande – så snart sukkeret er smeltet, så tag panden af varmen og hæld valnødderne i. Vend dem godt rundt, så al sukkeret bliver på valnødderne.
  2. Hæld valnødderne ud på et stykke bagepapir og lad dem køle helt af. Herefter hakker du dem groft med en savtakket kniv og sætter dem til side. Herhjemme er de karamelliserede valnødder blevet en del af vores eftermiddags hygge og disneyhyggeslik ! Vi har forsøgt os med at drysse med lakridspulver over de skønne valnødder – dét kan anbefales. Rå usødet kakao er også et hit hos ungerne ♥
  3. IMG_6103

Kiksekage- ingredienser:

  • 3 dl fløde
  • 300 g callebaut 70,6% eller anden god mørk chokolade – ca. 70 %
  • 5 spsk hindbærmarmelade
  • 100 g blandede bær

Fremgangsmåde – kiksekage:

  1. Kog fløden op i en gryde og tag den af varmen akkurat når den begynder at skumme på toppen. Rør din groft hakkede chokolade i og lad fløden smelte chokoladen. Rør roligt til det får en ensartet konsistens.
  2. Beklæd en form – jeg bruger en rugbrødsform – med bagepapir – klip til så der ikke er folder.
  3. Kom et tyndt lag af ganachen i bunden af formen og fordel 1/3 af makronerne ovenpå – smør 1/3 af hindbærmarmeladen oven på og drys med de karamelliserede valnødder.
  4. Hæld ganache ovenpå og gentag med endnu et eller 2 lag. Skyld bærrene og tør dem godt af. Læg dem på toppen af kagen og sæt den på køl i 5-6 timer indtil ganachen har sat sig rigtigt. Lad gerne kiksekagen stå på køl til næste dag.
  5. Server kiksekagen som den er – evt. med lidt friske bær til – eller skal det være virkelig luksus dessert – så server en lækker kugle is til – nyd med en god kop kaffe eller et glas bobler ♥

Kiksekagen er nøjagtig ligeså god op til 4-5 dage efter.

IMG_6304IMG_6322

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *